suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Päiväkodeissa ja kouluissa tarjottava ruoka on monipuolista, tasapainoista ja maukasta. Ruokalistan suunnittelun perustana ovat suomalaiset ravitsemussuositukset 2014, Terveyttä ja iloa ruoasta, varhaiskasvatuksen ruokailusuositus 2018 sekä Syödään ja opitaan yhdessä, kouluruokasuositus 2017.

Päiväkodit

Ruokailu on osa lapsen perushoitoa, kasvatusta ja opetusta. Sen tavoitteena on edistää lasten f ...

Toimi näin

Toimita erityisruokavalion tarpeista ja allergioista asiantuntijan lausunto. Keskustele perhepäivähoitajan tai päiväkodin hoitohenkilökunnan kanssa mahdollisista muista ruokailuun vaikuttavista seikoista.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatuspaikassa lapselle tarjotaan ne ateriat, jotka sisältyvät hänen hoitoaikaansa. Esiopetukseen osallistuville tarjotaan lounas.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Heinolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Heinolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 19.10.2022