suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Äänekosken kaupunki

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Äänekoski
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatuksessa olevilla lapsilla on oikeus ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin. Vanhemmat maksavat aterioista varhaiskasvatusmaksussa.

Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Ateriapalveluja tuotettaessa noudatetaan Valtion Ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuosituksia.

Päiväkoti- ja kouluruokalun järjestämisessä otetaan huomioon opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet. Kun lapsi tarvitsee erityisruokavaliota joko lääkärin todistuksen tai uskonnollisen vakaumuksen perusteella, tulee vanhempien täyttää ilmoitus erityisruokavaliosta ja palauttaa se päiväkodin/koulun henkilöstölle. Ruokapalveluhenkilöstö valmistaa kaikki lasten erityisruokavalioateriat ilmoitusten mukaisesti. Erityisruokavaliota tarvitsevan lapsen poissaoloista on ilmoitettava päiväkotiin/kouluun.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaÄänekosken kaupunki
Palvelusta vastaaÄänekosken kaupunki
Alue Äänekoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Äänekosken kaupunki
Päivitetty: 23.3.2021