suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kalajoen kaupunki

Romuajoneuvon siirto

  • Lupa tai muu velvoite
  • Kalajoki
  • Julkinen palvelu

Ajoneuvon omistaja, haltija ja kuljettaja ovat velvollisia siirtämään ajoneuvon viipymättä ja viimeistään kahden vuorokauden kuluessa pois onnettomuuspaikalta.

Tienpitäjällä ja poliisilla on omat velvollisuutensa ajoneuvojen siirroissa.

Ympäristövalvonnan tehtäviin kuuluu romuajoneuvojen siirroista huolehtiminen. Kalajoen kaupunki huolehtii siirrosta alueellaan myös, jos ajoneuvon arvon, kunnon ja muiden ulkoisesti havaittavien seikkojen perusteella on ilmeistä, että ajoneuvo on hylätty.

Pysäköinti yksityiselle alueelle ilman kiinteistön omistajan tai haltijan lupaa on kielletty. Mikäli ajoneuvoa ei ole poistettu yksityiseltä piha-alueelta tai varastoalueelta kehotuksista huolimatta, voi kiinteistön haltija pyytää kuntaa toimittamaan siirron. Kirjallisen virka-apupyynnön voi tehdä kiinteistön haltija tai tämän edustaja.

Ajoneuvon omistaja tai haltija on velvollinen korvaamaan kunnalle ajoneuvon siirtojärjestelyistä, siirtämisestä, säilyttämisestä ja hallinnoinnista aiheutuneet kustannukset. Yksityisen alueen omistaja on velvollinen korvaamaan pyynnöstään siirretyn ajoneuvon siirtokustannukset, jollei niitä saada perittyä ajoneuvon omistajalta.

Toimi näin

Ilmoita hylätystä ajoneuvosta joko ympäristönvalvontaan tai Ely-keskukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKalajoen kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotLapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Palvelusta vastaaKalajoen kaupunki
Alue Kalajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kalajoen kaupunki
Päivitetty: 18.6.2019