suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaarinan kaupunki

Romanikielen opetus

  • Palvelu
  • Kaarina
  • Julkinen palvelu

Erikielisten ja -kulttuuristen (saamelaiset, romaanit, viittomakieliset sekä monikieliset) oppilaiden opiskelun tukena käytetään tarvittaessa oppimissuunnitelmaa. Oppimissuunnitelma tehdään yhteistyössä huoltajan/huoltajien tai muun oppilaan lähipiirin (kulttuurillinen tai kielellinen yhteys) henkilön kanssa.

Oman uskonnon ja kielen opetus järjestetään mahdollisuuksien mukaan oppilaan lähikoulussa.

Oppilaan oman äidinkielen opetus on tarkoitettu kieli- ja kulttuuri-identiteetin vahvistamiseen oppilaille, joiden äidinkieli on muu kuin opetuskieli. Äidinkielen opetuksella tuetaan oppilaan ajattelun sekä kielenkäyttötaitojen, itseilmaisun ja viestinnän kehittymistä, sosiaalisten suhteiden ja maailmankuvan muodostumista ja persoonallisuuden ehyttä kasvua.

Oman äidinkielen opetusryhmä kootaan, kun opetukseen ilmoittautuneita oppilaita on neljä. Tällöin opetuksesta on sovitaan yhteistyössä koulun rehtorin ja opetuksen järjestäjän kanssa. Opetukseen voivat osallistua myös ulkomailla hankittua kielitaitoa ylläpitävät oppilaat. Tunnit ovat yleensä koulupäivän jälkeen kouluissa, jotka sovitaan lukuvuosittain.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Romanikielen opetus on tarkoitettu romaneille, jotka puhuvat romania äidinkielenä tai haluavat opiskella sitä, vaikka heidän äidinkielensä olisi suomi, ruotsi tai jokin muu kieli.

Opetusta on yleensä kaksi tuntia viikossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaarinan kaupunki
Palvelusta vastaaKaarinan kaupunki
Alue Kaarina
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kaarinan kaupunki
Päivitetty: 7.10.2021