suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

###

Rokotuksia annetaan terveydenhoitajien vastaanotoilla kansallisen rokotusohjelman mukaisesti.

Alle kouluikäiset lapset saavat rokotukset neuvolassa. Kouluikäiset ja opiskelijat rokotetaan koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Raskaana olevien rokotukset hoidetaan äitiysneuvolassa. Aikuisten pitää itse huolehtia rokotusten voimassaolosta ja varata aika rokotukseen terveydenhoitajan vastaanotolle.

...

Toimi näin

Varaa lapsen tai nuoren rokotusaika neuvolaan tai koulu- tai opiskeluterveydenhuoltoon.

Aikuisten ajat varataan äitiysneuvolaan, työterveyshuoltoon tai terveysasemalle joko soittamalla tai sähköisen asioinnin kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Aikuisten pitää itse huolehtia oman rokotussuojansa ylläpidosta. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa. Kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto ja opiskelijoiden rokotuksista opiskeluterveydenhuolto. Aikuiset rokotetaan sosiaali- ja terveyskeskuksessa.

Sosiaali- ja terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista sekä tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 12.10.2023