suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Rokotuspalveluista voit saada kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia perusrokotuksia, kuten jäykkäkouristus-, polio-, tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokote, ja niiden tehosteita.

Lisäksi voit saada matkailijoiden terveysneuvontaa matkakohteen rokotustarpeen selvittämiseksi. Tilanteen mukaan saat rokotereseptin, jolla voit hankkia rokotteet apteekista omakustanteisesti. Rokottaminen ja neuv ...

Toimi näin

Kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotteen saat maksutta omalta sote-asemaltasi, opiskeluterveydenhuollosta tai Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöstä (YTHS).

Poliorokote sekä tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokote (MPR) annetaan tartuntatautien valvonnan toimipisteessä ja opiskeluterveydenhuollon vastaanotoilla.

Lapsille ja koululaisille kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset annetaan neuvolan ja kouluterveydenhuollon terveystarkastusten yhteydessä. Raskaana olevien rokotukset annetaan äitiysneuvolassa.

Varaa aika sote-asemallesi tai asuinalueellasi sijaitsevalle rokotuspisteelle puhelimitse tai sähköisen asioinnin kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Aikuisten tulee itse huolehtia oman rokotussuojansa ylläpidosta. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa. Kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto ja opiskelijoiden rokotuksista opiskeluterveydenhuolto.

Sosiaali- ja terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista sekä tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 6.6.2023