suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Rintamaveteraanien kuntoutus

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Rintamaveteraaneille tehdään vuosittain rintamaveteraanien kotona palvelutarpeen kartoitus. Kotiin saatavien palveluiden hakemiseen ei tarvitse tehdä varsinaista hakemusta, vaan tarpeet kartoitetaan yksilöllisesti kotikäynnillä. Palveluiden myöntämisessä otetaan huomioon asiakkaan toiveet, tarpeet sekä tasapuolisuus. Kotona asumista tukevia palveluita voivat olla mm. kotihoidon vaatehuollon ja sii ...

Toimi näin

Veteraanikuntoutusasioissa ota yhteyttä vanhuspalveluihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Valtiokonttorin kustantamaan sota- ja rintamaveteraanien kuntoutukseen valituksi tulemiseksi sinun tulee olla vuosien 1939-1945 sotiin osallistunut ja omata rintamasotilastunnus, rintamapalvelutunnus tai rintamatunnus etkä ole oikeutettu saamaan kuntoutusta jonkin muun lain nojalla.

Tausta ja lainsäädäntö

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä.

Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin.

Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Palvelun toteuttaa

Euran kunta

Palvelusta vastaa

Euran kunta
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 27.10.2022