suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Reseptien uusiminen

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Reseptit uusitaan ensisijaisesti sinua hoitavassa yksikössä. Voit uusia reseptisi lääkärin vastaanotolla, jolloin uusi resepti tulee voimaan välittömästi.

Jos reseptin uusiminen ei vaadi lääkärin tapaamista, voit pyytää reseptin uusimista eri tavoilla:

  • Lähetä uusimispyyntö sähköisesti Kelan Omakanta-verkkopalvelun kautta (edellyttää tunnistautumista palveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmen ...

Toimi näin

Voit uusia reseptisi lääkärin vastaanoton yhteydessä, jolloin uusi resepti tulee voimaan välittömästi. Jos reseptin uusiminen ei vaadi lääkärin tapaamista, pyydä reseptin uusimista sähköisesti Omakanta-palvelussa, ole yhteydessä oman asuinkuntasi terveyskeskukseen tai pyydä apteekkia välittämään reseptin uusimispyyntö sille taholle, joka on kirjoittanut reseptin.

Kenelle ja millä ehdoin

Reseptin uusimispyyntö tulee jättää aina siihen yksikköön, jossa sinua on hoidettu.

Tausta ja lainsäädäntö

Reseptin uusimispyyntö tulee jättää aina siihen yksikköön, jossa potilasta on hoidettu. Lääkereseptin uusiminen saattaa edellyttää käyntiä lääkärin vastaanotolla. Reseptin uusimisen yhteydessä lääkärin on tarkistettava, että lääke sopii yhteen potilaan muiden käyttämien lääkkeiden kanssa.

Voit pyytää reseptin uusimista vastaanottokäynnin yhteydessä, apteekin kautta, Kelan ylläpitämässä sähköisessä OmaKanta-palvelussa tai olemalla yhteydessä sosiaali- ja terveyskeskukseen. Jos uusimisessa ei ole mitään ongelmia, se tehdään kahdeksan päivän kuluessa.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus lääkkeen määräämisestä

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Päivitetty: 27.2.2023