suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Reseptien uusiminen

  • Palvelu
  • 19 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lääkäri arvioi aina lääkehoidon tarpeen, lääkkeen käytön asianmukaisuuden sekä perustelun hoidon jatkamiseen reseptiä uusiessaan.

Pääsääntöisesti reseptin uusii se taho, johon sinulla on hoitosuhde.

Tee uusimispyyntö ajoissa, sillä terveydenhuollon ammattihenkilöillä on kahdeksan (8) vuorokautta aikaa käsitellä uusimispyyntösi. Jos uusimisessa ei ole mitään ongelmia, se tehdään kahdeksan päivän k ...

Toimi näin

Tee reseptin uusimispyyntö

  • sähköisesti Kelan ylläpitämässä sähköisessä Omakanta-palvelussa voimassa olevasta sähköisestä reseptistä, joka on kokonaan toimitettu
  • apteekissa, jolloin apteekki välittää uusimispyynnön terveysasemalle/terveyskeskukseen. Osa apteekeista perii uusimispyyntö-maksun.
  • pyydä uusimaan resepti vastaanottokäynnin yhteydessä
  • puhelimitse omasta terveydenhuollon toimipisteestä

Jos teet uusimispyynnön sähköisesti, saat tekstiviestin puhelimeen uusitusta sähköisestä reseptistä. Tämä edellyttää, että olet jättänyt puhelinnumerosi uusimispyynnön yhteydessä. Saat tekstiviestin myös, jos reseptiä ei voi jostakin syystä uusia.

Uusimispyynnön käsittelyn jälkeen lääkkeet ovat saatavilla kaikista suomalaisista apteekeista.

Tausta ja lainsäädäntö

Reseptin uusimispyyntö tulee jättää aina siihen yksikköön, jossa potilasta on hoidettu. Lääkereseptin uusiminen saattaa edellyttää käyntiä lääkärin vastaanotolla. Reseptin uusimisen yhteydessä lääkärin on tarkistettava, että lääke sopii yhteen potilaan muiden käyttämien lääkkeiden kanssa.

Voit pyytää reseptin uusimista vastaanottokäynnin yhteydessä, apteekin kautta, Kelan ylläpitämässä sähköisessä OmaKanta-palvelussa tai olemalla yhteydessä sosiaali- ja terveyskeskukseen. Jos uusimisessa ei ole mitään ongelmia, se tehdään kahdeksan päivän kuluessa.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus lääkkeen määräämisestä

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pohjois-Savon hyvinvointialue
Päivitetty: 26.4.2023