suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Savon hyvinvointialue

Reseptien uusiminen

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Helpoiten uusit reseptin Omakanta.fi -palvelussa

Muistathan uusia reseptisi hyvissä ajoin ennen lääkkeesi loppumista ja loma-aikoja.

Uusimispyynnöt käsitellään kahdeksan päivän kuluessa.

Toimi näin

Reseptin uusimispyynnöt voi esittää näillä tavoin:

1. Omakanta.fi -palvelussa

Omakanta.fi -palvelussa reseptien uusiminen on helpointa ja maksutonta. Uusimispyynnön voit tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

2. Lääkärin tai hoitajan vastaanotolla (kontrolli käynnillä)

Huumausaineiksi luokiteltujen ja PKV -lääkkeiden (= pääasiassa keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden) reseptien uusiminen tapahtuu lääkkeen määränneen lääkärin kanssa sovitusti.

3. Apteekeissa

4. Puhelimitse oman terveysaseman ohjeistuksen mukaan

Uusitut reseptit välittyvät suoraan apteekkiin ja lääkkeet ovat noudettavissa mistä tahansa apteekista aikaisintaan kahdeksan vuorokauden kuluttua reseptin uusimispyynnön jättämisestä. Ota apteekkiin mukaan Kela-korttisi.

Jos noudat apteekista toisen henkilön reseptilääkkeitä, on sinulla oltava siihen kyseisen henkilön Kela-kortti ja tieto siitä, mitä lääkettä noudetaan (esimerkiksi potilasohje).

Tausta ja lainsäädäntö

Reseptin uusimispyyntö tulee jättää aina siihen yksikköön, jossa potilasta on hoidettu. Lääkereseptin uusiminen saattaa edellyttää käyntiä lääkärin vastaanotolla. Reseptin uusimisen yhteydessä lääkärin on tarkistettava, että lääke sopii yhteen potilaan muiden käyttämien lääkkeiden kanssa.

Voit pyytää reseptin uusimista vastaanottokäynnin yhteydessä, apteekin kautta, Kelan ylläpitämässä sähköisessä OmaKanta-palvelussa tai olemalla yhteydessä sosiaali- ja terveyskeskukseen. Jos uusimisessa ei ole mitään ongelmia, se tehdään kahdeksan päivän kuluessa.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus lääkkeen määräämisestä

Palvelun toteuttaa

Etelä-Savon hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Savon hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Savon hyvinvointialue
Päivitetty: 5.12.2022