suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

RekryKoulutus

 • Palvelu
 • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
 • Julkinen palvelu

RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos et löydä ammattitaitoisia työntekijöitä eikä alan osaajia valmistu lähiaikoina.

RekryKoulutus

• räätälöidään yrityksesi tarpeisiin,

• kestää pääsääntöisesti 3–9 kuukautta – vähimmäiskesto on 10 koulutuspäivää,

• antaa opiskelijoille ammatillista osaamista työtehtävään työnantajan tarpeen mukaan ja

• voidaan suunnitella myös yhteistyössä useamman työnantajan k ...

Toimi näin

 1. Ota yhteyttä paikalliseen ELY-keskukseen tai TE-toimistoon.
 2. Tee esitys yhteishankintakoulutuksesta. Käytä ensisijaisesti sähköistä lomaketta. Mikäli sähköisen lomakkeen toimittaminen ei ole mahdollista, täytä tulostettava lomake ”Työnantajan esitys yhteishankintakoulutuksesta (TEM607)” ja lähetä lomake paikalliseen ELY-keskukseen tai TE-toimistoon.
 3. Esityksesi käsittelijä arvioi kanssasi rekrytoitavien henkilöiden koulutustarpeet ja laaditte yhdessä alustavan koulutussuunnitelman yritystäsi varten.
 4. Koulutussuunnitelman laatimisen jälkeen esityksesi käsittelijä pyytää tarjoukset kouluttajaehdokkailta julkisten hankintamenettelyjen mukaan. Valitset kouluttajan yhdessä esityksesi käsittelijän kanssa. Käsittelijä tekee kouluttajahankinnan julkisten hankintojen säädösten mukaisesti huomioiden työnantajan toiveet. Koulutuksen toteutuksesta tehdään hankintasopimus.
 5. Sovitte yhdessä koulutuksen markkinoinnista ja siitä, miten yritys on esillä tiedotuksessa.
 6. Sovit yhdessä kouluttajan ja esityksesi käsittelijän kanssa opiskelijoiden valinnasta. Opiskelijavalinnassa voidaan käyttää myös soveltuvuuden arviointia ja testejä sekä muita asiantuntijoita.
 7. Koulutuksen aikataulut, sisällöt ja työssäoppiminen toteutetaan asetettujen tavoitteiden ja hankintasopimuksen mukaan.
 8. Osapuolet seuraavat ja arvioivat koulutuksen toteutusta yhdessä.
 9. Työnantajana solmit työsuhteet niiden kanssa, jotka ovat suorittaneet koulutuksen hyväksytysti.

Kenelle ja millä ehdoin

Koulutuksessa ei suoriteta tutkintoja tai osatutkintoja.

RekryKoulutus on tarkoitettu työnantajalle tai usean työnantajan ryhmälle, jotka tarvitsevat uusia ammattitaitoisia työntekijöitä. Koulutus sopii myös julkisen sektorin työnantajille.

Palvelu on harkinnanvarainen. RekryKoulutuksena ei rahoiteta tavanomaista perehdytys- ja henkilöstökoulutusta, jotka kuuluvat työnantajan kustannettaviksi tai koulutusta, jota työnantajat järjestävät noudattaakseen kansallisia koulutusnormeja.

Palvelun toteuttaa

ELY-keskus, TE-toimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Uudenmaan ELY-keskus, Keski-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus, Pohjanmaan ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, Hämeen ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Pirkanmaan ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Kainuun ELY-keskus, Etelä-Savon ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 25.10.2023