suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

RekryKoulutus

 • Palvelu
 • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
 • Julkinen palvelu

RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos et löydä ammattitaitoisia työntekijöitä eikä alan osaajia valmistu lähiaikoina.

RekryKoulutus

 • räätälöidään yrityksesi tarpeisiin
 • kestää pääsääntöisesti 3–9 kuukautta – vähimmäiskesto on 10 koulutuspäivää
 • antaa opiskelijoille ammatillista osaamista työtehtävään työnantajan tarn tarpeen mukaan
 • voidaan suunnitella myös yhteistyössä useamman työnantajan kanssa.

RekryKoulutus on työelämälähtöistä. Tavoitteena voi olllisä-, täydennys- tai ammatinvaihtoon tähtäävä koulutus. Siihen sisältyy sekä tietopuolista opetusta että ohjattua työssäoppimista ja työharjoittelua.

Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseesi. Työllistyä voi esimerkiksi myös vuokratyövoimaa tarjoavaan yritykseen tai yrittäjänä toimeksiantosuhteeseen työnantajan kanssa.

Toimi näin

 1. Ota yhteyttä paikalliseen TE-toimistoon tai ELY-keskukseen ja tee esitys RekryKoulutuksesta täyttämällä lomake ”Työnantajan esitys yhteishankintakoulutuksesta (TEM607)” ja lähettämällä se TE-toimistoon tai ELY-keskukseen.
 2. TE-palvelujen edustaja arvioi kanssasi rekrytoitavien henkilöiden koulutustarpeet ja laaditte yhdessä alustavan koulutussuunnitelman yritystäsi varten.
 3. Koulutussuunnitelman laatimisen jälkeen työ- ja elinkeinohallinto pyytää tarjoukset kouluttajaehdokkailta julkisten hankintamenettelyjen mukaan. Valitset kouluttajan yhdessä työ- ja elinkeinohallinnon kanssa. Koulutuksen toteutuksesta tehdään hankintasopimus.
 4. Koulutuksen markkinointi ja tiedotus: Osapuolet sopivat koulutuksen markkinoinnista ja siitä, miten yritys on esillä tiedotuksessa.
 5. Sovit yhdessä kouluttajan ja työ- ja elinkeinohallinnon kanssa opiskelijoiden valinnasta. Opiskelijavalinnassa voidaan käyttää myös soveltuvuuden arviointia ja testejä sekä muita asiantuntijoita.
 6. Koulutuksen aikataulut, sisällöt ja työssäoppiminen toteutetaan asetettujen tavoitteiden ja hankintasopimuksen mukaan.
 7. Osapuolet seuraavat ja arvioivat koulutuksen toteutusta yhdessä.
 8. Työnantajana solmit työsuhteet niiden kanssa, jotka ovat suorittaneet koulutuksen hyväksytysti.

Kenelle ja millä ehdoin

Koulutuksessa ei suoriteta tutkintoja tai osatutkintoja.

RekryKoulutus on tarkoitettu työnantajalle tai usean työnantajan ryhmälle, jotka tarvitsevat uusia ammattitaitoisia työntekijöitä. Koulutus sopii myös julkisen sektorin työnantajille.

Palvelu on harkinnanvarainen. RekryKoulutuksena ei rahoiteta tavanomaista perehdytys- ja henkilöstökoulutusta, jotka kuuluvat työnantajan kustannettaviksi tai koulutusta, jota työnantajat järjestävät noudattaakseen kansallisia koulutusnormeja.

Palvelu on maksullinen.

Koulutuksen hinta määräytyy tarjouskilpailun perusteella. ELY-keskus maksaa koulutuksen kustannuksista 70 % ja työnantaja 30 % (ilman alv:a). Hinta vaihtelee koulutusaloittain ja riippuu mm. koulutuksen kestosta ja sisällöstä sekä opiskelijamäärästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Työ- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotHämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Palvelusta vastaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletenglanti, ruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 5.5.2021