suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Patentti- ja rekisterihallitus

Rekisteritietoa yhdistyksistä

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Yhdistysten, uskonnollisten yhdyskuntien ja kauppakamareiden rekisteritietoja saat käyttöösi Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) ylläpitämistä rekistereistä.

Tietoja voi tarkastella PRH:n ylläpitämistä sähköisistä tietopalveluista.

Yhdistysrekisterin tietopalvelu sisältää perustiedot kaikista suomalaisista rekisteröidyistä yhdistyksistä. Palvelusta löytyy myös otteita ja sääntöjä sekä tietoa lakanneista yhdistyksistä ja yhdistysten vireillä olevista ilmoituksista. Voit käyttää palvelua rekisteröitymättömänä tai rekisteröityneenä käyttäjänä. Palvelun käytöstä voi myös tehdä sopimuksen, jolloin palvelusta tehdyt ostot laskutetaan kuukausittain.

Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ) sisältää perustietoja yhdistyksistä. Jos yhdistys on rekisteröity kaupparekisteriin, siitä löytyy tietoja myös Virre-tietopalvelusta.

Yhdistysten tietoja saat myös PRH:n yhteistyökumppanien palveluista.

PRH lähettää lisäksi erillisestä pyynnöstä rekisteriasiakirjoja ja kopioita tilaajan sähköposti- tai postiosoitteeseen.

Toimi näin

Voit hakea yhdistysrekisterin tietopalvelusta maksutta yhdistysten perustietoja nimellä, Y-tunnuksella tai muilla hakutekijöillä. Saat sieltä tietoosi yhdistysten Y-tunnukset, nimet, kotipaikat, päivät ensimmäisestä ja viimeisestä rekisteröinnistä sekä tiedot ilmoitusten käsittelyvaiheesta.

Palvelusta voit myös ostaa sähköisen rekisteriotteen tai säännöt heti käyttöösi. Saatavilla ovat vuonna 2011 tai sen jälkeen rekisteröidyt säännöt.

Palvelusta löytyy myös perustietoja lakanneista yhdistyksistä.

Jos tarvitset yhdistysten otteita ja sääntöjä usein tai yhdistysrekisteritietoja sovelluksiisi rajapinnan kautta, tee sopimus palvelun käytöstä PRH:n kanssa.

Jos haluat yhdistysrekisterin asiakirjoja sähköpostilla tai paperisina postitse, tee tilaus PRH:n verkkosivuilla olevalla lomakkeella.

Lue lisää henkilötietojen käsittelystä yhdistysrekisterin tietosuojaselosteesta PRH:n verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Yhdistysrekisterin tietopalvelut ovat vapaasti kaikkien käytettävissä.

Perustietojen tutkiminen yhdistysrekisterin tietopalvelussa on ilmaista. Yhdistysrekisteriotteet ja säännöt ovat maksullisia.

Palvelun käytöstä voi tehdä sopimuksen PRH:n kanssa. Palvelu on maksullinen. Myös sovelluspalvelujen käyttö on maksullista ja edellyttää sopimusta.

Yhdistysten tietojen hakeminen YTJ:n yrityshausta on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä. Kaupparekisteriin rekisteröidyn yhdistyksen perustiedot Virre-tietopalvelussa ovat maksuttomia, mutta kaupparekisteriote on maksullinen.

Asiakirjatilaukset yhdistysrekisteristä ovat maksullisia.

Palvelu on maksullinen.

Yhdistysrekisterin tietopalvelusta saatavat sähköiset rekisteriotteet ja säännöt ovat maksullisia. Myös sovelluspalvelut ja asiakirjatilaukset ovat maksullisia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPatentti- ja rekisterihallitus
Palvelusta vastaaPatentti- ja rekisterihallitus
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Patentti- ja rekisterihallitus
Päivitetty: 9.4.2021