suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Rekisteritiedon korjaaminen

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Jos katsot, että väestötietojärjestelmään merkitty sinua koskeva tieto on virheellinen tai puutteellinen, voit pyytää Digi- ja väestötietovirastoa korjaamaan kyseisen tiedon. Digi- ja väestötietovirasto voi myös oma-aloitteisesti korjata tietoonsa tulleen virheellisen rekisterimerkinnän. Tarvittaessa Digi- ja väestötietovirasto kuulee asianosaista ja pyytää selvitystä korjauksen tekemiseksi. Saat ...

Toimi näin

Tee perusteltu korjauspyyntö kirjallisesti Digi- ja väestötietovirastolle. Voit tehdä pyynnön Digi- ja väestötietovirastosta saatavalla lomakkeella tai vapaamuotoisesti.

Esitä myös tarvittava näyttö ja selvitys korjauksen tekemiseksi, kuten alkuperäinen virallinen asiakirja, josta oikea rekisteröitävä tieto ilmenee. Digi- ja väestötietovirasto pyytää sinulta tarvittaessa lisäselvitystä.

Digi- ja väestötietovirastolle esitettävän ulkomaisen asiakirjan ja sen virallisen käännöksen tulee tarvittaessa olla laillistettu kansainvälisten laillistamissäännösten ja -sopimusten mukaisesti. Katso tästä erillinen laillistusohje.

Kenelle ja millä ehdoin

Väestötietojärjestelmässä olevan tiedon korjaaminen edellyttää, että kyseinen rekisterimerkintä voidaan todeta virheelliseksi. Virheellisen tiedon sijaan voidaan merkitä tieto, josta Digi- ja väestötietovirastolle on esitetty luotettava selvitys.

Digi- ja väestötietovirasto ei lisää tai korjaa osoitteisiin liittyviä tietoja jälkikäteen eikä täydennä väestötietojärjestelmän perustamisvaiheessa 1970-luvun alussa rekisteristä pois rajattuja perhesuhdetietoja.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Digi- ja väestötietovirasto

Palvelusta vastaa

Digi- ja väestötietovirasto
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 5.9.2022