suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymsote

Ravitsemusterapian palvelut

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ravitsemusterapialla ylläpidetään ja parannetaan potilaan toimintakykyä sekä ehkäistään ja hoidetaan sairauksia ravitsemuksen keinoin.

Ravitsemusterapian lähtökohtana ovat potilaan ruokailutottumukset ja elämäntilanne sekä sairaudesta aiheutuvat erityistarpeet. Ravitsemusterapeutti arvioi potilaan ravitsemustilaa, energian ja ravintoaineiden tarvetta, ruoankäyttöä, syömiskäyttäytymistä ja ravinnonsaannin riittävyyttä sekä antaa käytännönläheistä ravitsemusohjausta.

Ravitsemushoidon toteutumisen seuranta ja jatkohoidon suunnittelu ovat myös ravitsemusterapeutin tehtäviä. Ravitsemushoito edellyttää usein yhteistyötä omaisten ja lähihenkilöiden sekä lähes kaikkien potilaan hoitoon osallistuvien ammattiryhmien kanssa.

Ravitsemusterapeutit toimivat sekä osastoilla että poliklinikoilla kaikilla erikoisaloilla. Ravitsemusterapeutin työnkuva vaihtelee yksiköittäin. Ravitsemusterapeutin vastaanotolle tullaan lääkärin lähetteellä tai sovitun hoitokäytännön mukaisesti. Vastaanotolle ovat tervetulleita myös potilaan omaiset ja läheiset. Ohjausta on sekä yksilöille että ryhmille vauvasta vaariin. Ravitsemusterapeutit osallistuvat myös erilaisiin ravitsemushoidon koulutus-, suunnittelu- ja kehittämistehtäviin.

Kenelle ja millä ehdoin

Ravitsemusterapeutin vastaanotolle tullaan lääkärin lähetteellä tai sovitun hoitokäytännön mukaisesti.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kymsote
Päivitetty: 16.12.2021