suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Raskauden ehkäisy ja perhesuunnitteluneuvonta

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Voit saada tietoa ja neuvontaa raskauden ehkäisyyn sekä perhesuunnitteluun liittyvissä asioissa perhesuunnitelmiesi tueksi. Ehkäisyneuvonnassa sinulle tarjotaan raskauden ehkäisyneuvontaa ja tietoa erilaisista sekä sinulle soveltuvista ehkäisymenetelmistä. Raskauden ehkäisyn aloitukseen ja seuraan sisältyy myös yksilöllinen ohjaus ja neuvonta sekä saat lisätietoa seksuaali- ja lisääntymisterveydes ...

Toimi näin

Voit saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa äitiys-, ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa. Lisäksi ehkäisyneuvontaa annetaan sote-asemilla. Opiskeluterveydenhuollon piiriin kuuluvien ehkäisyneuvonnasta vastaa iästä riippumatta opiskeluterveydenhuolto. Ota yhteyttä sopivaan tahoon puhelimitse ajan varaamiseksi.

Jos sinulla on lapsettomuushuolia tai tarvitset tukea raskauden suunnitteluun, varaa aika puhelimitse äitiys- tai perhesuunnitteluneuvolaan.

Jos harkitset raskaudenkeskeytystä ja kaipaat lisätietoja siitä, ota yhteyttä mahdollisimman pian omalle sote-asemallesi tai äitiysneuvolaan. Näistä paikoista saat tietoa raskaudenkeskeytyksestä sekä tarvittaessa lääkärin lähetteen, joka vaaditaan raskauden keskeyttämiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joille raskauden ehkäisy tai perhesuunnittelu on ajankohtaista.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuoret ja aikuiset voivat saada perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa omien perhesuunnitelmiensa tueksi. Neuvontaa tarjotaan pääsääntöisesti terveyskeskuksissa ja sairaaloissa, äitiysneuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvonnasta saa myös muita seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluja. Ne voivat liittyä esimerkiksi lapsettomuuteen, seksuaaliterveyden edistämiseen, seksitautien torjuntaan, seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ehkäisyyn, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuolen kokemiseen ja parisuhteeseen.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 6.6.2023