suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Ranta-asemakaavoitukseen vaikuttaminen

  • Palvelu
  • Haapavesi
  • Julkinen palvelu

Maanomistajalla on oikeus laadituttaa ranta-asemakaava omistamalleen ranta-alueelle. Ennen suunnittelun aloittamista on maanomistajan oltava yhteydessä Haapaveden kaupunkiin. Kaupunki ohjaa ranta-alueiden kaavoitusta ja kaavan hyväksymisestä päättää kunnanvaltuusto.

Ranta-asemakaavan tulee muodostaa tarkoituksenmukainen kokonaisuus ja rakentamisen tulee sopeutua rantamaisemaan ja muuhun ympäristö ...

Toimi näin

Jos haluat vaikuttaa ranta-asemakaavoitukseen, saat ohjeet kunnalta.

Lisätietoja tästä aiheesta voi kysyä Haapaveden kaupungin maankäyttöpäälliköltä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikilla, joiden oloihin tai etuihin ranta-asemakaavoitus vaikuttaa, on oikeus osallistua kaavoitusprosessiin ja vaikuttaa siihen osaltaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Maanomistaja voi huolehtia ranta-asemakaavaa koskevan ehdotuksen laatimisesta omistamalleen ranta-alueelle. Ranta-alueita koskevasta kaavoituksesta vastaa kunta. Kaikilla, joiden oloihin tai etuihin ranta-asemakaavoitus vaikuttaa, on oikeus osallistua kaavoitusprosessiin.

Meren tai vesistön rantavyöhykkeelle ei yleensä saa rakentaa rakennusta ilman ranta-asemakaavaa tai sellaista yleiskaavaa, joka on erikseen määrätty toimimaan rakennusluvan perusteena. Myös korjaus- ja täydennysrakentaminen edellyttää kaavan noudattamista.

Rantakaavoituksessa otetaan huomioon myös luonnonsuojelu, maisema-arvot, virkistystarpeet, vesiensuojelu ja vesihuollon järjestäminen.

Palvelun toteuttaa

Haapaveden kaupunki

Palvelusta vastaa

Haapaveden kaupunki
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 20.6.2023