suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusulan kunta

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Tuusula
  • Julkinen palvelu

Rakennusvalvonnan lupa-arkistosta löytyvät myönnettyjen / hylättujen lupien pääpiirustukset sekä uusimmista luvista myös rakennepiirustukset, ilmanvaihtopiirustukset sekä vesi-ja viemäripiirustukset.

Toimi näin

Mikäli tarvitset jostakin kohteesta pääpiirustuskopioita tai muita kopioita lupa-asiapapereihin liittyen, tulee sinun ottaa yhteyttä Tekniseen palvelupisteeseen. Jotta haettava aineisto löytyisi, tulee sinun tietää esim. haettavan kiinteistön osoite, kiinteistötunnus tai luvan hakijan nimi.

Rakennusvalvonnan lähiarkisto

Rakennusvalvonnan lähiarkistossa säilytetään rakennuslupia vuodesta 2006 vuoden 2016 syyskuulle. 27.9.2016 jälkeiset annetut luvat ovat sähköisesti arkistoitu kunnan Lupapiste.fi sähköiseen arkistoon. Kopioista peritään palvelutaksan mukainen maksu.

Kunnantalon arkisto

Kunnantalon keskusarkistosta löytyvät kaikki vuotta 2006 vanhemmat rakennusluvat, mikäli rakennukselle on ylipäätään haettu lupaa. Kopioista peritään palvelutaksan mukainen maksu.

Kenelle ja millä ehdoin

Tilaa piirustuskopiot/skannaukset osoitteesta rakennusvalvonta@tuusula.fi tai puhelimitse teknisestä palvelupisteestä. Toimitusajat vaihtelevat ja tilaukset on hyvä tehdä ajoissa.

Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Palvelun toteuttaa

Tuusulan kunta

Palvelusta vastaa

Tuusulan kunta
Tekstistä vastaa: Tuusulan kunta
Päivitetty: 10.1.2020