suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Savonlinnan kaupunki

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Savonlinna
  • Julkinen palvelu

Vanhoja lupa-asiakirjoja säilytetään Savonlinnan kaupungin arkistoissa. Arkistoista saat lupa-asiakirjoja ja lupapäätöksen yhteydessä syntyneitä muita liitteitä, piirustuksia sekä erityissuunnitelmia, kuten rakenne- ja LVI-suunnitelmia.

Toimi näin

Arkistossa säilytettäviin julkisiin asiakirjoihin voit tutustua paikan päällä Savonlinnan kaupungin virastotalolla; alkuperäisiä asiakirjoja ei luovuteta. Tarvittaessa asiakirjat toimitetaan kopioitavaksi asiakkaan pyynnöstä, jolloin asiakkaan on ilmoitettava laskutusosoite.

Toimitusajat vaihtelevat, ja tilaukset kannattaa tehdä ajoissa. Lupa-asiakirjat haetaan arkistoista ja hakijalle ilmoitetaan, kun asiakirjat ovat nähtävissä. Yleensä on hyvä varautua 1–2 viikon vastausaikaan, mutta henkilöstön vuosilomien aikana on varauduttava kuukauden vastausaikaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Ne voivat olla maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSavonlinnan kaupunki
Palvelusta vastaaSavonlinnan kaupunki
Alue Savonlinna
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Savonlinnan kaupunki
Päivitetty: 9.6.2021