suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Vanhoja lupa-asiakirjoja säilytetään Raahen kaupungin arkistoissa. Arkistoista saat lupa-asiakirjoja ja lupapäätöksen yhteydessä syntyneitä muita liitteitä, piirustuksia sekä mahdollisesti erityissuunnitelmia, kuten rakenne- ja LVI-suunnitelmia.

Toimi näin

Arkistossa säilytettäviin julkisiin asiakirjoihin voit tutustua paikan päällä Raahen teknisessä palvelukeskuksessa; alkuperäisiä asiakirjoja ei luovuteta. Asiakirjat tilataan nähtäväksi rakennusvalvonnasta. Tarvittaessa asiakirjat toimitetaan kopioitavaksi asiakkaan pyynnöstä, jolloin asiakkaan on ilmoitettava laskutusosoite. Toimitusajat vaihtelevat ja tilaukset kannattaa tehdä ajoissa. Lupa-asiakirjat haetaan arkistoista ja hakijalle ilmoitetaan, kun asiakirjat ovat nähtävissä. Yleensä on hyvä varautua 1–2 viikon vastausaikaan, mutta henkilöstön vuosilomien aikana on varauduttava kuukauden vastausaikaan. Vaativien ja aikaa vievien asiakirjojen hausta tai laatimisesta laskutetaan teknisen palvelukeskuksen taksan mukaisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Palvelu on maksullinen.

Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Ne voivat olla maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen kaupunki
Palvelusta vastaaRaahen kaupunki
Alue Raahe
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 29.10.2021