suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Porin kaupunki

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Pori
  • Julkinen palvelu
Alue: Pori
Palvelun kielet: suomi, englanti

Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset sekä vesi- ja viemäripiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan. Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin.

Arkistopalveluista on saatavissa asiakirjojen jäljennöksiä sekä tietoja kohteissa pidetyistä viranomaiskatselmuksista sekä kohteeseen mahdollisesti haetuista rakennusluvista.

Arkistopalveluissa säilytetään Porin kaupungin alueen rakennuslupa-asiakirjat siltä osin kuin niitä on vaadittu ja toimitettu 1920-luvulta alkaen.


Toimi näin

Voit tutustua piirustuksiin ja muihin lupa-asiakirjoihin rakennusvalvonnassa ennakkoon sovittuna aikana. Arkiston asiakirjoja voit tarvittaessa kopioida arkistossa, mutta et voi saada niitä ulkopuolelle lainaan.

Ota yhteyttä ympäristöviraston asiakaspalveluun joko sähköpostitse ymparistovirasto@pori.fi -osoitteeseen tai puhelimitse numeroon 044 701 1364 tai 044 701 1362 tai käytä arkistopalvelun tilauslomaketta.


Kenelle ja millä ehdoin

Kysyjän tulee esittää rakennuspaikan osoite tai kiinteistötunnus, tietyissä tapauksissa alkuperäisen rakentajan nimi. Asiakirjat ovat julkisia niitä kohteita lukuun ottamatta, jotka poliisi on ilmoittanut salaisiksi.

Palvelu on maksullinen.

Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Ne voivat olla maksullisia.

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti asiakirjoista perittävät maksut.


Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.


Palvelun toteuttaa: 
Porin kaupunki