suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjäveden kunnassa rakennusvalvonnan asiakirjoja on arkistoitu rakennuslautakunnan perustamisesta vuodesta 1949 alkaen. Kattavampi arkistonmuodostus alkoi kuitenkin vasta 1955 lähtien. Kunta otti käyttöön sähköisen rakennusvalvonnan ohjelmiston vuonna 1997 ja vuoden 2017 alusta siirryttiin täysin sähköiseen lupamenettelyyn ja rakennuslupien arkistointiin Lupapiste.fi-palvelussa.

Toimi näin

Rakennusvalvonnan arkistopyynnöt osoitetaan kunnalle ensisijaisesti sähköisellä tai kirjallisella tietopyynnöllä. Sähköinen tietopyyntölomake löytyy kunnan verkkosivuilta. Voit myös laittaa vapaamuotoisen tietopyynnön sähköpostilla kunnan kirjaamon sähköpostiin tai toimittaa tietopyynnön kirjaamoon.

Tietopyynnössäsi erittele mahdollisimman tarkasti:

  • - Kiinteistön tiedot: kiinteistötunnus, kiinteistön osoite, mistä rakennuksesta halutaan tietoa (jos kiinteistöllä on useampia rakennuksia)
  • - Erittele tarkasti mitä asiakirjoja tarvitset
  • - Muista liittää yhteystietosi sekä maininta kuinka haluat tutustua asiakirjoihin (huomioi asiakirjojen toimituksen maksullisuus)
  • - Mikäli kyseessä on vanha kiinteistö, liitä mukaan tieto

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Ne voivat olla maksullisia.

Petäjäveden kunnan viranomaisten asiakirjoista ja toimenpiteistä perittävät maksut vuonna 2015 (voimassa toistaiseksi)

Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPetäjäveden kunta
Palvelusta vastaaPetäjäveden kunta
Alue Petäjävesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 8.4.2020