suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Vanhoja lupa-asiakirjoja säilytetään Mikkelin kaupungin ja liitoskuntien arkistoissa. Arkistoista saat lupa-asiakirjoja ja lupapäätöksen yhteydessä syntyneitä muita liitteitä, piirustuksia sekä erityissuunnitelmia, kuten rakenne- ja LVI-suunnitelmia.

Toimi näin

Arkistossa säilytettäviin julkisiin asiakirjoihin voit tutustua paikan päällä Mikkelin kaupungin virastotalolla; alkuperäisiä asiakirjoja ei luovuteta. Asiakirjat tilataan nähtäväksi arkistohakulomakkeella, ja tarvittaessa asiakirjat toimitetaan kopioitavaksi asiakkaan pyynnöstä, jolloin asiakkaan on ilmoitettava laskutusosoite.

Vastausajat vaihtelevat, ja tilaukset kannattaa tehdä ajoissa. Lupa-asiakirjat haetaan arkistoista ja hakijalle ilmoitetaan, kun asiakirjat ovat nähtävissä. Yleensä on hyvä varautua 1–2 viikon vastausaikaan. Laajan asiakirjamäärän tai selvitystyön vaativa arkistohaku voi kestää kuukauden.

Tilatut asiakirjat pidetään nähtävänä Mikkelin kaupungin rakennusvalvonnan palvelupisteellä viikon ajan ilmoituksesta, jonka jälkeen asiakirjat palautetaan arkistoon.

Rakennusvalvontaviranomaisen lupa-arkistosta pyydetty arkistoasiakirjan tiedonhaku laskutetaan rakennusvalvonnan voimassaolevan taksan mukaisesti. Tiedonhaku kertamaksu 80 € + 20 € alkava työtunti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Ne voivat olla maksullisia.

Kopiolaitos laskuttaa asiakirjojen kopioinnista oman taksansa mukaisesti, ja vaativien asiakirjojen hausta laskutetaan rakennusvalvonnan taksan mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMikkelin kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotMikkelin kaupungin asumisen ja toimintaympäristön palvelualue
Palvelusta vastaaMikkelin kaupunki
Alue Mikkeli
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 7.12.2021