suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Rakennustyömaan katselmukset

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Rakentamisen aikaisia katselmuksia pidetään kaikissa rakennus- tai toimenpideluvan saaneissa kohteissa. Luvassa määritellään, mitä katselmuksia ja missä rakennusvaiheessa kullakin työmaalla edellytetään. Katselmuksissa todetaan, että tiettyyn rakennusvaiheeseen kuuluvat toimenpiteet, tarkastukset ja selvitykset tehty. Jos rakennustyössä havaitaan puutteita tai virheitä, ne määrätään katselmuksessa korjattavaksi, ja myöhemmin tarkastetaan, että korjaukset on tehty.

Luvanvaraisen rakennustyön viranomaisvalvonta alkaa yleensä aloituskokouksesta ja päättyy loppukatselmukseen. Muita tavanomaisia katselmuksia ovat mm. sijaintikatselmus, pohjakatselmus, rakennekatselmus ja käyttöönottokatselmus.

Voit tarkastaa rakennushankkeellesi ennakkoon määrätyt katselmukset rakennusluvasta. Rakennustyön edetessä katselmuksia voidaan tarvittaessa määrätä myös lisää.

Katselmukset tilataan ja niistä saa lisätietoja kunnan rakennusvalvonnasta kunnanvirastolta.

Toimi näin

Ole yhteydessä kunnan rakennusvalvontaan ja sovi etukäteen aika kullekin katselmukselle sitä mukaa, kun rakennustyö edistyy. Rakennushankkeelle hyväksytyn työnjohtajan pitää olla paikalla, kun katselmus toimitetaan. Tilaisuudessa tulee olla saatavilla lupapiirustukset, erityissuunnitelmat sekä asianmukaisesti täytetyt tarkastusasiakirjat.

Lisätietoja ja neuvoja niin katselmuksista kuin muistakin rakentamiseen liittyvistä asioista saat kunnan rakennusvalvonnasta kunnanvirastolta Pappilanniemestä. Yhteystiedot ja paljon muuta tietoa löytyy myös kunnan verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Kunnanhallitus määrittää rakennusvalvonnan viranomaistehtävistä perittävät maksut.

Voimassa olevat maksut ovat nähtävillä kunnan verkkosivuilla:

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 9.12.2021