suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Rajankäynti asemakaava-alueella

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Rajankäynti on virallinen kiinteistönmääritystoimitus, jossa selvitetään ja ratkaistaan tontin rajan ja rajamerkin paikka. Toimituksessa pidetään kokous, johon kutsutaan epäselvään rajaan rajoittuvien kiinteistöjen omistajat. Toimituksesta laaditaan pöytäkirja ja kartta.

Toimi näin

Rajankäynnin hakijana voi olla esimerkiksi kiinteistön omistaja tai osaomistaja, vuokraoikeuden haltija, kunta tai henkilö, jonka oikeutta rajankäynti välittömästi koskee.

Rajankäyntitoimitusta (kiinteistönmääritystoimitusta) hakee maanomistaja tai rajamerkin häviämisen aiheuttanut viranomainen, yhteisö tai muu henkilö.

Hae toimitusta tulostettavalla hakemuslomakkeella. Postita hakemus Rovaniemen kaupunki / paikkatieto- ja tonttipalvelut, PL 8216, 96101 Rovaniemi tai lähetä sähköpostilla osoitteeseen kiinteistonmuodostus@rovaniemi.fi. Voit jättää hakemuksen myös kaupungintalon Osviitan asiakaspalvelupisteeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Katso maksut verkkosivulta Kiinteistönmuodostus.

Tausta ja lainsäädäntö

Rajankäynnissä selvitetään rajan paikka, rakennetaan tarvittavat rajapyykit kadonneiden tilalle ja merkitään tarvittaessa rajalinja maastoon. Rajankäynti on tarpeen, kun rajamerkit ovat kadonneet tai rajan paikka on muuten epäselvä.

Kaupunkien asemakaava-alueilla rajankäynneistä ja kiinteistörekisterin ylläpidosta vastaa usein kunta, muualla Maanmittauslaitos.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 6.7.2021