suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Rajankäynti asemakaava-alueella

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit tarvittaessa hakea rajankäyntiä eli kiinteistönmääritystoimitusta.

Rajankäynti on virallinen kiinteistönmääritystoimitus, jossa selvitetään ja ratkaistaan tontin rajan ja rajamerkin paikka. Toimitusinsinööri pitää kokouksen, johon kutsuu epäselvään rajaan rajoittuvien kiinteistöjen omistajat. Toimituksesta laaditaan pöytäkirja ja kartta.

Toimi näin

Rajankäynnin hakijana voi olla esimerkiksi kiinteistön omistaja tai osaomistaja, vuokraoikeuden haltija, kunta tai henkilö, jonka oikeutta rajankäynti välittömästi koskee.

Hae toimitusta ensisijaisesti Rakentamisen ja maankäytön sähköisen asiointipalvelun kautta. Voit hakea toimitusta myös tulostettavalla hakemuslomakkeella. Lähetä hakemus postitse tai sähköpostilla osoitteeseen kiinteistonmuodostus[at]ouka.fi. Voit jättää hakemuksen myös Ympäristötalon asiakaspalvelupisteeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Katso maksut linkistä "Kiinteistötoimitusmaksut"

Tausta ja lainsäädäntö

Rajankäynnissä selvitetään rajan paikka, rakennetaan tarvittavat rajapyykit kadonneiden tilalle ja merkitään tarvittaessa rajalinja maastoon. Rajankäynti on tarpeen, kun rajamerkit ovat kadonneet tai rajan paikka on muuten epäselvä.

Kaupunkien asemakaava-alueilla rajankäynneistä ja kiinteistörekisterin ylläpidosta vastaa usein kunta, muualla Maanmittauslaitos.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 3.12.2021