suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Rajankäynti asemakaava-alueella

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Rajankäynti on virallinen kiinteistönmääritystoimitus, jossa selvitetään ja ratkastaan tontin rajan ja rajamerkin paikka. Toimituksessa pidetään kokous, johon kutsutaan epäselvään rajaan rajoittuvien kiinteistöjen omistajat. Toimituksesta laaditaan pöytäkirja ja kartta.

Toimi näin

Rajankäynnin hakijana voi olla esimerkiksi kiinteistön omistaja tai osaomistaja, vuokraoikeuden haltija, kunta tai henkilö, jonka oikeutta rajankäynti välittömästi koskee.

Rajankäyntitoimitusta (kiinteistönmääritystoimitusta) hakee maanomistaja tai rajamerkin häviämisen aiheuttanut viranomainen, yhteisö tai muu henkilö.

Hae toimitusta ensisijaisesti Rakentamisen ja maankäytön sähköisen asiointipalvelun kautta. Voit hakea toimitusta myös tulostettavalla hakemuslomakkeella. Postita hakemus kiinteistöinsinöörin palvelut -yksikköön osoitteeseen Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kiinteistöinsinöörin palvelut, PL 32, 90015 Oulun kaupunki tai lähetä sähköpostilla osoitteeseen kiinteistonmuodostus@ouka.fi. Voit jättää hakemuksen myös Ympäristötalon asiakaspalvelupisteeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Katso maksut verkkosivulta Hinnasto -kiinteistönmuodostus.

Tausta ja lainsäädäntö

Rajankäynnissä selvitetään rajan paikka, rakennetaan tarvittavat rajapyykit kadonneiden tilalle ja merkitään tarvittaessa rajalinja maastoon. Rajankäynti on tarpeen, kun rajamerkit ovat kadonneet tai rajan paikka on muuten epäselvä.

Kaupunkien asemakaava-alueilla rajankäynneistä ja kiinteistörekisterin ylläpidosta vastaa usein kunta, muualla Maanmittauslaitos.

Perustiedot

Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 25.6.2019