suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Pysäköinninvalvonta

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Vaasassa pysäköintiä valvoo poliisi ja kaupungin pysäköinnintarkastajat.

Kaupungissa on useita pysäköintipaikkoja. Pysäköintipaikat on jaettu vyöhykkeisiin ja niiden mukaisiin pysäköintihintoihin. Maksullisen pysäköinnin vyöhykejakokartan ja pysäköintivyöhykkeiden hintataulukon löydät kaupungin nettisivuilta.

Pysäköinnin virhemaksu on 50 euroa. Maksun laiminlyönnistä määräaikana seuraa maksun korotus 14 eurolla.

Toimi näin

Pysäköintivirhemaksu tulee maksaa viimeistään eräpäivänä. Maksua tai rengaslukkoa koskevaan päätökseen voit vaatia oikaisua pysäköinninvalvojalta. Oikaisuvaatimus on pääsääntöisesti tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun päätös on kiinnitetty ajoneuvoon tai annettu muutoin tiedoksi.

Vaasassa oikasuvaatimusta haetaan sähköisesti verkkoasiointipalvelussa. Pysäköinnin virhemaksut voi maksaa pankkiin tai kaupungin kassaan Kansalaisinfoon.

Pysäköinnin voi maksaa pysäköintiautomaatteihin tai matkapuhelinsovelluksella. Vaasassa käytössä ovat matkapuhelinsovellukset EASYPARK ja ParkMan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Vaasalaisten ja mustasaarelaisten sotaveteraanien ei tarvitse maksaa pysäköinnistä kaupungin pysäköintialueilla. Maksullisten pysäköintialueiden tarkemmat hintatiedot löydät kaupungin nettisivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Pysäköinninvalvonnan tehtävänä on valvoa auton pysäyttämistä, pysäköimistä ja joutokäyntiä koskevien sääntöjen ja määräysten noudattamista. Yleisten alueiden pysäköintiä valvovat kunnalliset pysäköinnintarkastajat ja poliisi. Pysäköinnintarkastaja voi määrätä pysäköintivirhemaksun näiden kieltojen ja rajoitusten rikkomisesta. Maksun suuruus vaihtelee kunnittain. Jos olet mielestäsi saanut sakon väärin perustein, voit tehdä siitä oikaisuvaatimuksen.

Pysäköinninvalvonta voi lukita auton renkaan, jos autosi on ollut väärin pysäköitynä vähintään kaksi vuorokautta tai autollesi on kertynyt viisi maksamatonta pysäköintivirhemaksua.

Kunnallisella pysäköinninvalvojalla tai -tarkastajalla tulee olla tunnusmerkki ja asu, josta ilmenee hänen tehtävänsä, sekä virkamerkki, jonka hän esittää tarvittaessa. Useissa suurissa kaupungeissa toimii myös yksityisiä pysäköintilaitoksia, joilla on omat toimintaperiaatteensa ja sääntönsä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaVaasan kaupunki
Alue Vaasa
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 3.3.2020