suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Pysäköinninvalvonta

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Pysäköintivirhemaksu kaupunginosissa 1-18 ja 21 on 50€ ja muualla 40€

Toimi näin

Pysäköintivirhemaksu tulee maksaa viimeistään eräpäivänä. Maksua tai rengaslukkoa koskevaan päätökseen voit vaatia oikaisua pysäköinninvalvojalta. Oikaisuvaatimus on pääsääntöisesti tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun päätös on kiinnitetty ajoneuvoon tai annettu muutoin tiedoksi.

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti 30 päivän kuluessa siitä, kun pysäköintivirhemaksu on annettu tai maksuvaatimus saatu tiedoksi.

Oikaisuvaatimukset käsitellään keskimäärin 2 viikon kuluessa. Päätös lähetetään ainoastaan postitse antamaasi postiosoitteeseen.

Oikaisuvaatimuksen voi tehdä myös Asiakaspalvelut Osviitta asiakaspalvelupisteessä.

Oikaisuvaatimuksista voi tarvittaessa kysyä puhelintunnilla ti ja to klo 14 - 15. Muuna aikana voit jättää puhelinvastaajaan yhteystietosi, jotta voimme olla myöhemmin teihin yhteydessä.

Pysäkointivirhemaksun maksuaika on 30 pv. Oikaisuvaatimus ei jatka maksuaikaa vaan maksu palautetaan, jos oikaisuvaatimus hyväksytään.

Tausta ja lainsäädäntö

Pysäköinninvalvonnan tehtävänä on valvoa auton pysäyttämistä, pysäköimistä ja joutokäyntiä koskevien sääntöjen ja määräysten noudattamista. Yleisten alueiden pysäköintiä valvovat kunnalliset pysäköinnintarkastajat ja poliisi. Pysäköinnintarkastaja voi määrätä pysäköintivirhemaksun näiden kieltojen ja rajoitusten rikkomisesta. Maksun suuruus vaihtelee kunnittain. Jos olet mielestäsi saanut sakon väärin perustein, voit tehdä siitä oikaisuvaatimuksen.

Pysäköinninvalvonta voi lukita auton renkaan, jos autosi on ollut väärin pysäköitynä vähintään kaksi vuorokautta tai autollesi on kertynyt viisi maksamatonta pysäköintivirhemaksua.

Kunnallisella pysäköinninvalvojalla tai -tarkastajalla tulee olla tunnusmerkki ja asu, josta ilmenee hänen tehtävänsä, sekä virkamerkki, jonka hän esittää tarvittaessa. Useissa suurissa kaupungeissa toimii myös yksityisiä pysäköintilaitoksia, joilla on omat toimintaperiaatteensa ja sääntönsä.

Palvelun toteuttaa

Rovaniemen kaupunki

Palvelusta vastaa

Rovaniemen kaupunki
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 12.7.2022