suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Pysäköinninvalvonta

  • Palvelu
  • Pori
  • Julkinen palvelu

Porin pysäköinnintarkastajat valvovat pysäköintisääntöjen noudattamista. Pysäköidessäsi virheellisesti Porissa voit saada pysäköintivirhemaksun. Pysäköintivirhemaksu voidaan määrätä myös moottorikäyttöisen ajoneuvon tarpeetonta joutokäyntiä koskevien kieltojen ja rajoitusten rikkomisesta.

Mikäli ajoneuvon kuljettaja tai haltija tietojen tarkistuksen jälkeen katsoo saaneensa aiheettoman pysäköinti ...

Toimi näin

Pysäköintivirhemaksu tulee maksaa viimeistään eräpäivänä. Maksua tai rengaslukkoa koskevaan päätökseen voit vaatia oikaisua pysäköinninvalvojalta. Oikaisuvaatimus on pääsääntöisesti tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun päätös on kiinnitetty ajoneuvoon tai annettu muutoin tiedoksi.

Yksityisalueiden valvontasopimuksen voi tehdä sähköisellä lomakkeella.

Siirto-ja romuajoneuvojen virka-apupyynnön voi tehdä sähköisellä lomakkeella.

Oikaisuvaatimuksen pysäköintivirheestä voi tehdä sähköisellä lomakkeella, sähköpostilla Porin pysäköinninvalvontaan tai täyttämällä lomakkeen asiakaspalvelupiste Porinassa.

Tausta ja lainsäädäntö

Pysäköinninvalvonnan tehtävänä on valvoa auton pysäyttämistä, pysäköimistä ja joutokäyntiä koskevien sääntöjen ja määräysten noudattamista. Yleisten alueiden pysäköintiä valvovat kunnalliset pysäköinnintarkastajat ja poliisi. Pysäköinnintarkastaja voi määrätä pysäköintivirhemaksun näiden kieltojen ja rajoitusten rikkomisesta. Maksun suuruus vaihtelee kunnittain. Jos olet mielestäsi saanut sakon väärin perustein, voit tehdä siitä oikaisuvaatimuksen.

Pysäköinninvalvonta voi lukita auton renkaan, jos autosi on ollut väärin pysäköitynä vähintään kaksi vuorokautta tai autollesi on kertynyt viisi maksamatonta pysäköintivirhemaksua.

Kunnallisella pysäköinninvalvojalla tai -tarkastajalla tulee olla tunnusmerkki ja asu, josta ilmenee hänen tehtävänsä, sekä virkamerkki, jonka hän esittää tarvittaessa. Useissa suurissa kaupungeissa toimii myös yksityisiä pysäköintilaitoksia, joilla on omat toimintaperiaatteensa ja sääntönsä.

Palvelun toteuttaa

Porin kaupunki

Palvelusta vastaa

Porin kaupunki
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 17.5.2022