suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Pysäköinninvalvonta

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Virheellisestä pysäköinnistäsi saat pysäköintivirhemaksun.

Pysäköintiä kaupungin yleisillä alueilla valvovat pysäköinnintarkastajat ja poliisi.

Oulun keskustassa pysäköinti on pääsääntöisesti maksullista. Aikarajoitettuja ja rajoittamattomia pysäköintipaikkoja on kävelymatkan päässä keskustasta. Keskustassa on maan alle rakennettu Kivisydän-kalliopysäköintitila, pysäköintitaloja sekä asiakaskä ...

Toimi näin

Pysäköintivirhemaksu tulee maksaa viimeistään eräpäivänä. Maksua tai rengaslukkoa koskevaan päätökseen voit vaatia oikaisua pysäköinninvalvojalta. Oikaisuvaatimus on pääsääntöisesti tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun päätös on kiinnitetty ajoneuvoon tai annettu muutoin tiedoksi.

Pysäköintivirhemaksun maksuaika on 30 päivää virheellisen pysäköintisi päivästä. Jos maksusi myöhästyy, siihen tulee 14 euron korotus.

Tee oikaisuvaatimus pysäköintivirhemaksun sähköisellä palvelulla

Kun olet tyytymätön saamaasi pysäköintivirhemaksuun, tee oikaisuvaatimus ennen pysäköintivirhemaksun eräpäivää ensisijaisesti sähköisellä palvelulla.

Kun kirjaudut palveluun pysäköintivirhemaksun asianumerolla ja auton rekisteritunnuksella, näet pysäköintivirhemaksun tiedot, pysäköinnintarkastajan ottamat kuvat ja voit tehdä oikaisuvaatimuksen. Sähköisesti tekemääsi oikaisuvaatimukseen voit saada ratkaisun sähköpostiisi, jos annat siihen luvan.

HUOM! Oikaisuvaatimus ei jatka pysäköintivirhemaksusi maksuaikaa. Saat maksusi takaisin pankkitilillesi, jos oikaisuvaatimuksesi hyväksytään.

Jos oikaisuvaatimus ei onnistu sähköisellä palvelulla

Jos sähköisessä palvelussa ei löydy virhemaksusi tietoja, voit tehdä oikaisuvaatimuksesi sähköisellä lomakkeella. Voit tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksesi myös vapaamuotoisesti. Toimita kirjallinen allekirjoittamasi oikaisuvaatimuksesi pysäköinninvalvojalle Oulu10:n keskustan asiointipisteeseen postitse tai asioimalla paikan päällä.

Älä lähetä oikaisuvaatimustasi sähköpostitse.

Laita vapaamuotoiseen oikaisuvaatimukseesi:

  • asianumero, jota oikaisuvaatimus koskee (pysäköintivirhemaksun tai maksuvaatimuksen yläosasta)
  • oikaisuvaatimuksen tekijän nimi, osoite ja henkilötunnus (tarvitaan mahdollista maksun palautusta varten)
  • IBAN-tilinumero (Tarvitaan mahdollista maksun palautusta varten. Jos tilinumeroa ei ilmoiteta, on palautus nostettavissa vain Oulu10:n kassasta. Sovi nostosta etukäteen.)
  • vapaamuotoinen selostus virheestä tai tapahtumien kulusta sekä perustelu maksun aiheettomuudesta
  • mahdolliset todisteet, joihin oikaisuvaatimuksen tekijä haluaa vedota.

Lisätietoja

Katso lisätietoja linkistä "Pysäköinnin verkkosivut". Lisätietoja ja ohjeita voit kysyä Oulu10-palvelusta puhelimitse tai asioimalla Oulu10:ssä.

Tausta ja lainsäädäntö

Pysäköinninvalvonnan tehtävänä on valvoa auton pysäyttämistä, pysäköimistä ja joutokäyntiä koskevien sääntöjen ja määräysten noudattamista. Yleisten alueiden pysäköintiä valvovat kunnalliset pysäköinnintarkastajat ja poliisi. Pysäköinnintarkastaja voi määrätä pysäköintivirhemaksun näiden kieltojen ja rajoitusten rikkomisesta. Maksun suuruus vaihtelee kunnittain. Jos olet mielestäsi saanut sakon väärin perustein, voit tehdä siitä oikaisuvaatimuksen.

Pysäköinninvalvonta voi lukita auton renkaan, jos autosi on ollut väärin pysäköitynä vähintään kaksi vuorokautta tai autollesi on kertynyt viisi maksamatonta pysäköintivirhemaksua.

Kunnallisella pysäköinninvalvojalla tai -tarkastajalla tulee olla tunnusmerkki ja asu, josta ilmenee hänen tehtävänsä, sekä virkamerkki, jonka hän esittää tarvittaessa. Useissa suurissa kaupungeissa toimii myös yksityisiä pysäköintilaitoksia, joilla on omat toimintaperiaatteensa ja sääntönsä.

Palvelun toteuttaa

Oulun kaupunki

Palvelusta vastaa

Oulun kaupunki
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 12.12.2023