suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Pysäköinninvalvonta

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Nokian kaupungin pysäköinnin valvonnan toimialueena on Nokia, Pirkkala ja Ylöjärvi. Valvonta kattaa kaikki liikenneväylät, yleiset alueet ja kunnan kiinteistöjen piha-alueet. Yksityisten kiinteistöjen on mahdollista sopia pysäköinninvalvonnasta Nokian kaupungin kanssa. Pysäköinnintarkastajat valvovat pysäköintisäännösten noudattamista ja määrää virhemaksuja virheellisestä pysäköinnistä toimialueellaan.

Pysäköintivirhemaksujen suuruus:

Nokia 40€

Pirkkala 40€

Ylöjärvi 40€

Pysäköintivirhemaksu on maksettava 30 päivän kuluessa sen määräämisestä. Maksun suorittamatta jättämisestä määräaikana seuraa maksun korotus 14 eurolla.

Toimi näin

Pysäköintivirhemaksu tulee maksaa viimeistään eräpäivänä. Maksua tai rengaslukkoa koskevaan päätökseen voit vaatia oikaisua pysäköinninvalvojalta. Oikaisuvaatimus on pääsääntöisesti tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun päätös on kiinnitetty ajoneuvoon tai annettu muutoin tiedoksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Pysäköinninvalvontaa suoritetaan Nokialla, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä yleisillä alueilla sekä yksityisillä alueilla kiinteistön omistajan tai haltijan (taloyhtiö tai kiinteistöyhtiö) kanssa tehdyn sopimuksen tai yksittäisen toimeksiantopyynnön perusteella. Valvonnan suorittaminen on maksutonta, mutta kiinteistön omistaja tai haltija vastaa pysäköinninvalvonnan edellyttämien liikennemerkkien ja niiden sijoittamisen kustannuksista.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Pysäköinninvalvonnan tehtävänä on valvoa auton pysäyttämistä, pysäköimistä ja joutokäyntiä koskevien sääntöjen ja määräysten noudattamista. Yleisten alueiden pysäköintiä valvovat kunnalliset pysäköinnintarkastajat ja poliisi. Pysäköinnintarkastaja voi määrätä pysäköintivirhemaksun näiden kieltojen ja rajoitusten rikkomisesta. Maksun suuruus vaihtelee kunnittain. Jos olet mielestäsi saanut sakon väärin perustein, voit tehdä siitä oikaisuvaatimuksen.

Pysäköinninvalvonta voi lukita auton renkaan, jos autosi on ollut väärin pysäköitynä vähintään kaksi vuorokautta tai autollesi on kertynyt viisi maksamatonta pysäköintivirhemaksua.

Kunnallisella pysäköinninvalvojalla tai -tarkastajalla tulee olla tunnusmerkki ja asu, josta ilmenee hänen tehtävänsä, sekä virkamerkki, jonka hän esittää tarvittaessa. Useissa suurissa kaupungeissa toimii myös yksityisiä pysäköintilaitoksia, joilla on omat toimintaperiaatteensa ja sääntönsä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 23.11.2021