suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Puutarhatuotteiden varastointituki

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Puutarhatuotteiden varastointitukea maksetaan kotimaisten avovihannesten (viljelyala vähintään 1 hehtaari) varastointiin käytettävän varastotilan perusteella.

Puutarhatukien tarkoituksena on tukea kotimaista puutarhakasvien tuotantoa sekä taata tuotettujen elintarvikkeiden laatu ja riittävyys.

Tuki on koko maassa maksettava kansallinen tuki. Tukialueilla A ja B (Lappeenranta - Tampere - Pori linjan eteläpuolella) tukea maksetaan Etelä-Suomen kansallisena tukena, jolloin myös satoa tuottavan pellon on sijaittava tukialueella A tai B. Vastaavasti tukialueella C (Lappeenranta - Tampere - Pori linjan pohjoispuolella)tuki on pohjoista tukea ja maksetaan vain niille peltoaloille, jotka sijaitsevat C -alueella.

Toimi näin

Tukea voit hakea marraskuussa sähköisesti Vipu-palvelussa tai lomakkeet 228 ja 228B palauttamalla.

Ilmoita marraskuun varastomäärät tukihakemuslomakkeella 228 ja joulukuun varastomäärät lomakkeella 228B. Lomake 228B tulee palauttaa 29.1.2021 mennessä.

Tuki myönnetään Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen ELY -keskuksessa sekä Ahvenanmaan valtiovirastosta.

Tuki maksetaan sinulle tuenhakuvuotta seuraavan kalenterivuoden maalis- tai huhtikuussa.

Pohjanmaan ELY -keskuksen kautta haetaan ja maksetaan oman alueen lisäksi seuraavista toiminta-alueista; Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin alueelta.

Varsinais-Suomen ELY -keskuksen kautta haetaan ja maksetaan oman alueen lisäksi myös seuraavista toiminta-alueista; Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Satakunnan, Kaakkois-Suomen, Pirkanmaan, Hämeen ja Etelä-Savon alueelta.

Ahvenanmaan valtionvirasto hoitaa Ahvenanmaan alueen.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinun tulee olla vähintään 18- vuotias ja itse tuottaa varastoidut tuotteet. Yhteisön hakiessa, silloin tulee vähintään yhden henkilön olla yli 18- vuotias.

Viljelyalasi tulee olla vähintään yksi hehtaari ja kyseinen ala on ilmoitettu kuluvan vuoden tukihakemuksessa kevään päätukihaussa.

Tukikelpoisia tuotteita ovat; kiinankaali, kyssäkaali, lanttu, mukulaselleri, nauris, omena, palsternakka, porkkana, punajuuri, punakaali, purjo, ruusukaali, savoijinkaali, sipuli(myös valkosipuli) ja valkokaali

Tuki myönnetään tuotteiden kuutiomäärää kohti. Pienin ilmoitettava tuotemäärä on 1 kuutiometri. Saamaasi tuen määrään vaikuttaa tuotteiden varastossa oleva keskiarvomäärä marras- ja joulukuulta. Tukesi määrään vaikuttaa myös varaston tekninen taso (koneellisesti jäähdytetty varasto tai muu varasto).

Hakiessasi varastointitukea sitoudut pitämään varastokirjanpitoa 1.11. - 31.12. välisen ajan tuotteiden määristä kuutiometrin (m3) tarkkuudella.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVarsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Muut vastuuorganisaatiotElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Palvelusta vastaaRuokavirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 1.6.2021