suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Puutarhatuotteiden varastointituki

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Puutarhatuotteiden varastointitukea maksetaan kotimaisten avovihannesten (viljelyala vähintään 1 hehtaari) varastointiin käytettävän varastotilan perusteella.

Puutarhatukien tarkoituksena on tukea kotimaista puutarhakasvien tuotantoa sekä taata tuotettujen elintarvikkeiden laatu ja riittävyys.

Tuki on koko maassa maksettava kansallinen tuki. Tukialueilla A ja B (Lappeenranta - Tampere - Pori linjan eteläpuolella) tukea maksetaan Etelä-Suomen kansallisena tukena, jolloin myös satoa tuottavan pellon on sijaittava tukialueella A tai B. Vastaavasti tukialueella C (Lappeenranta - Tampere - Pori linjan pohjoispuolella)tuki on pohjoista tukea ja maksetaan vain niille peltoaloille, jotka sijaitsevat C -alueella.

Toimi näin

Tukea voit hakea marraskuun puolivälissä lomakkeella 228 ja liitelomakkeen 228B palauttamalla. Tukea ei ole mahdollista hakea sähköisesti.

Ilmoita marraskuun varastomäärät tukihakemuslomakkeella 228 ja joulukuun varastomäärät liitelomakkeella 228B. Liitelomake tulee palauttaa joulukuun loppuun mennessä.

Tuki myönnetään Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen ELY -keskuksessa sekä Ahvenanmaan valtiovirastosta.

Tuki maksetaan sinulle tuenhakuvuotta seuraavan kalenterivuoden maalis- tai huhtikuussa.

Pohjanmaan ELY -keskuksen kautta haetaan ja maksetaan oman alueen lisäksi seuraavista toiminta-alueista; Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin alueelta.

Varsinais-Suomen ELY -keskuksen kautta haetaan ja maksetaan oman alueen lisäksi myös seuraavista toiminta-alueista; Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Satakunnan, Kaakkois-Suomen, Pirkanmaan, Hämeen ja Etelä-Savon alueelta.

Ahvenanmaan valtionvirasto hoitaa Ahvenanmaan alueen.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinun tulee olla vähintään 18- vuotias ja itse tuottaa varastoidut tuotteet. Yhteisön hakiessa, silloin tulee vähintään yhden henkilön olla yli 18- vuotias.

Viljelyalasi tulee olla vähintään yksi hehtaari ja kyseinen ala on ilmoitettu kuluvan vuoden tukihakemuksessa kevään päätukihaussa.

Tukikelpoisia tuotteita ovat; kiinankaali, kyssäkaali, lanttu, mukulaselleri, nauris, omena, palsternakka, porkkana, punajuuri, punakaali, purjo, ruusukaali, savoijinkaali, sipuli(myös valkosipuli) ja valkokaali

Tuki myönnetään tuotteiden kuutiomäärää kohti. Pienin ilmoitettava tuotemäärä on 1 kuutiometri. Saamaasi tuen määrään vaikuttaa tuotteiden varastossa oleva keskiarvomäärä marras- ja joulukuulta. Tukesi määrään vaikuttaa myös varaston tekninen taso (koneellisesti jäähdytetty varasto tai muu varasto).

Hakiessasi varastointitukea sitoudut pitämään varastokirjanpitoa 1.11. - 31.12. välisen ajan tuotteiden määristä kuutiometrin (m3) tarkkuudella.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVarsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Palvelusta vastaaRuokavirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 10.9.2019