suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Puumalan kunta

Puumalan kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Puumala
  • Julkinen palvelu

Puumalan kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia vapaa-ajan harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia avoimesti kaikille. Opetusta on useissa eri toimipaikoissa kuntamme alueella, niin kylillä kuin kirkonkylällä.

Kansalaisopiston opinto-ohjelma jaetaan kotitalouksiin Puumalassa. Kurssitarjontaan voi tutustua myös sähköisesti. Kurssikohtaiset tiedot löytyvät kunnan verkkosivuilla kansalaisopiston kohdalta. Ohjelmassa ovat tarjolla olevat kurssit ja niiden aikataulut, lisätiedot ja hinnat. Sivuilta voi ilmoittautua kursseille sähköisesti.

Kansalaisopiston toimistossa voi hoitaa ilmoittautumisia sekä muita opintoihin liittyviä asioita.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Ilmoittaudu kursseille etukäteen sähköisesti kansalaisopiston kotisivuilla, puhelimella tai paikan päällä toimistossa. Kurssille ilmoittautumisia otetaan vastaan saapumisjärjestyksessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kursseille tulee ilmoittautua etukäteen. Kurssit ovat maksullisia.

Palvelu on maksullinen.

Kansalaisopiston kurssihinnat löytyvät kurssioppaasta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPuumalan kunta
Palvelusta vastaaPuumalan kunta
Alue Puumala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Puumalan kunta
Päivitetty: 12.2.2021