suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Puumalan kunta

Puumalan asiointipiste

  • Palvelu
  • Puumala
  • Julkinen palvelu

Asiointipisteestä saa kunnan omien palvelujen lisäksi Kelan, TE-toimiston, poliisin, oikeusaputoimiston ja Digi- ja väestötietoviraston (entinen maistraatti) palveluihin kuuluvia, avustavia asiakaspalveluja.

Palvelupiste sisältää mm. asiakirjojen vastaanottamista ja luovuttamista, asioiden vireillepanoon ja käsittelyyn liittyvää neuvontaa sekä opastusta sähköisten asiointipalvelujen käyttöön. Käytössä on erillinen videoneuvotteluhuone, joka mahdollistaa etäpalveluyhteyden esim. Kelan asiantuntijoiden kanssa.

Asiointipisteestä saa lomakkeita ja esitteitä sekä voi lunastaa urheiluhalli- ja kuntosalikortteja. Niiden aktivointi tapahtuu myös asiointipisteen kautta. Asiointipisteestä voi myös lunastaa tenniskenttien kausikortteja ja varata pelivuoroja. Muita palveluita ovat: nähtävillä olevat asiakirjat, kunnan kassapalvelut, kopiointi- ja skannauspalvelut. Kunnantalon kokoustilojen tilavaraukset, urheiluhallin kahvion tilavaraukset sekä etätyöhuoneiden tilavaraukset. Veeranrannan pyykinpesukoneen polettien myynti. Vuokrattujen työkalujen luovuttaminen ja vastaanotto.

Kelan palveluna: neuvonta, hakemusten ja asiakirjojen vastaanottaminen, verkkopalveluiden käyttöön opastaminen, ajanvaraus puhelinajanvarauspalveluun, etäpalvelutilanteen valmistelut ja palvelutilanteessa tukeminen tarvittaessa.

Työ- ja elinkeinohallinnon palveluna: neuvonta ja opastusta verkkopalvelujen käytössä.

Poliisin palveluna: neuvonta ja opastusta ajanvarauksen tekemisessä poliisille sekä sähköisten verkkopalvelujen käytössä. Pienten löytötavaroiden vastaanotto.

Digi- ja väestötietoviraston palveluna: neuvonta, verkkopalvelujen käytön tuki, ajanvarausten vastaanottaminen etäpalveluun ja muuhun asiantuntijapalveluun. Palvelussa otetaan vastaan mm. seuraavia asiakirjoja/lomakkeita: kotikunta- ja väestötieto, kauppa- ja yhdistysrekisteri, avioehtosopimus, holhoustoimi, lahjan antaminen, nimiasiat, perukirjan osakastietojen vahvistaminen, tietojen luovutus, vesikulkuneuvorekisteri, vihkiminen ja parisuhteen rekisteröinti sekä muut rekisteröinnit.

Asiointipisteessä avustetaan asiakasta mahdollisessa asiakirjojen skannauksessa ja lähettämisessä sekä etäyhteyden kautta tapahtuvan yhteyden ajanvarauksessa.

Kunnantalon aulassa on käytössä kaksi maksutonta asiakaspäätettä ja tulostamismahdollisuus sekä langaton nettiyhteys.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Palvelu on maksutonta, mutta esim. kopiot ovat maksullisia erillisen hinnaston mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPuumalan kunta
Palvelusta vastaaPuumalan kunta
Alue Puumala
Palvelun kieletenglanti, suomi
Tekstistä vastaa: Puumalan kunta
Päivitetty: 1.3.2021