suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Puolustusvoimat

Puolustusvoimien lausunto rakennettaville tuulivoimaloille

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Puolustusvoimien myönteinen kanta on edellytys tuulivoimalahankkeen rakennusluvan hyväksymiselle. Tuulivoimalarakentajan tai kunnan tulee pyytää Pääesikunnalta erillinen lausunto yli 50 metriä korkeista tuulivoimaloista tai hankkeista.

Pyydä Pääesikunnalta tuulivoimalalausunto mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ennen rakennushankkeen toteuttamista. Tällä tavoin vältyt ylimääräisiltä hankekehityskuluilta. Pääesikunnan operatiivinen osasto valmistelee Puolustusvoimien lausunnon keräämällä kaikkien puolustushaarojen näkemyksen omaan lausuntoonsa.

Toimi näin

Lausunnon saamiseksi toimita Pääesikunnalle tuulivoimahankkeen lausuntopyyntökaavake sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo.pe@mil.fi ja tuulivoimalausunnot@mil.fi.

Mikäli hankkeesta tarvitaan tarkempi selvitys, on se teetettävä Teknologian tutkimuskeskuksella, VTT Oy. He toimittavat selvityksen tulokset Puolustusvoimille, joka antaa lopullisen lausunnon hankkeen hyväksyttävyydestä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Puolustusvoimien palvelu on maksuton. Mikäli hankkeesta tarvitaan selvitys Teknologian tutkimuskeskuksella, VTT Oy:lla, sen maksaa toimija.


Käsittelyaika

Noin 1 kuukausi - 1 vuosi, riippuen tarvitaanko VTT:n haittavaikutustutkimus.

Voimassaoloaika

Jos rakennusviranomaisen antama rakennuslupa raukeaa tai sitä ei myönnetä, raukeaa myös Pääesikunnan antama lausunto.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPuolustusvoimat
Palvelusta vastaaPuolustusvoimat
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Puolustusvoimat
Päivitetty: 29.1.2020