suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oikeusministeriö

Puolueen rekisteröinnin kannattaminen

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Voit tehdä kannatusilmoituksen puoleen rekisteröimisestä puoluerekisteri.fi -palvelussa tai paperilomakkeella. Kannatusilmoitus ei sido kannatusilmoituksen tekijää mihinkään toimiin puolueeksi rekisteröintiä hakevan yhdistyksen osalta. Rekisteröinnin kannattajien tiedot eivät tule näkyviin Puoluerekisteri.fi-palveluun.

Toimi näin

Sähköinen kannatusilmoitus

Tee sähköinen kannatusilmoitus puoluerekisteri.fi -palvelussa. Puolueen rekisteröinnin kannattaminen Puoluerekisteri.fi -palvelussa edellyttää vahvaa sähköistä tunnistautumista. Puoleen rekisteröinnille annettua kannatusilmoitusta ei voi peruuttaa sen jälkeen, kun kannatusilmoitus on tehty Puoluerekisteri.fi -palvelussa.

Paperinen kannatusilmoitus

Tee kannatusilmoitus paperilomakkeella (kannattajakortti) oikeusministeriön vahvistamalla lomakkeella. Voit tehdä paperisen kannatusilmoituksen, jos yhdistys kerää kannatusilmoituksia paperilomakkeella. Toimita lomake oikeusministeriöön.

Oikeusministeriö toimittaa kannattajakortit Digi- ja väestötietovirastolle (DVV), joka tarkastaa kortit ja ilmoittaa ministeriölle, onko kortteja tarvittava määrä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kannatusilmoituksen voi tehdä kuka tahansa, joka on äänioikeutettu eduskuntavaaleissa, kuntavaaleissa tai europarlamenttivaaleissa.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Oikeusministeriö

Palvelusta vastaa

Oikeusministeriö
Tekstistä vastaa: Oikeusministeriö
Päivitetty: 8.7.2022