suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenlinnan kaupunki

Puistoleikkipaikat

  • Palvelu
  • Hämeenlinna
  • Julkinen palvelu

Hämeenlinnassa on yli 100 julkista, kaupungin ylläpitämää puistoleikkipaikkaa, joissa lapset voivat leikkiä ulkona.

Leikkipaikkojen turvallisuudesta huolehditaan vuosittaisilla säännöllisillä tarkastuksilla ja huolloilla. Myös käyttäjä voi ilmoittaa havaitsemistaan puutteista tai rikkoutuneista välineistä. Ilmoituksen voi tehdä sähköisen palautejärjestelmän kautta. Jos tilanne aiheuttaa välitöntä vaaraa, soita palvelunumeroon.

Käyttäjien kannattaa muistaa, että talviolosuhteet vaikuttavat myös leikkipuistojen ja -kenttien turvallisuuteen. Tällöin lapsia valvottaessa pitää olla erityisen tarkka. Esimerkiksi jää voi lisätä liukastumisia, välineiden jäätyminen voi vaikeuttaa leikkitelineiden käyttöä ja lumi voi helpottaa aitojen yli kiipeämistä.

Kaupungin tarjoama leikkipaikkapalvelu on kuluttajaturvallisuuslain alaista toimintaa. Lain noudattamista valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (TUKES).

Toimi näin

Kaikki perheet voivat käyttää puistoleikkipaikkoja vapaasti. Asiakasmäärää ei ole rajoitettu. Onnettomuustilanteita varten leikkikentillä on näkyvälle paikalle sijoitettu tunnistetaulu. Taululla on tarpeelliset tiedot avun hälyttämistä varten.

Leikkipuistoissa voi leikkiä itsenäisesti ja oman tason mukaisesti. Välineiden käyttämistä ei opasteta erikseen. Eri ikäluokille tarkoitetut välineet pyritään suunnittelussa sijoittamaan keskitetysti omiksi kokonaisuuksikseen toisistaan eriäville alueille.

Leikkipaikoilla ei ole talvikunnossapitoa. Leikkipaikoilla tehdään kuitenkin myös talvella silmämääräisiä turvallisuustarkastuksia puhtaanapitokierrosten yhteydessä.

Leikkivälineen tarkoitukseen sopimaton käyttö tai ilkivalta voivat aiheuttaa vaaraa.

Koirien tuominen leikkipuistoihin on kielletty.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikkien vapaasti käytettävissä.

Koirien tuominen leikkipuistoihin on kielletty.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenlinnan kaupunki
Palvelusta vastaaHämeenlinnan kaupunki
Alue Hämeenlinna
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenlinnan kaupunki
Päivitetty: 2.3.2020