suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Puheterapia lapsille

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveystoimen puheterapiapalvelut painottuvat alle kouluikäisten lasten puheen- ja kielenkehityksen tutkimiseen ja kuntoutukseen. Puheterapiaan voi ohjautua lapsi, jolla on vaikeuksia vuorovaikutuksessa, puheen ymmärtämisessä, puheen tuottamisessa, syömisessä, nielemisessä, äänenkäytössä tai lukemisen ja kirjoittamisen valmiuksissa.

Puheterapeutin tehtävänä on arvioida, onko kyseessä normaali, v ...

Toimi näin

Lapsi voi hakeutua puheterapiaan esimerkiksi lääkärin, neuvolan, päivähoidon varhaiskasvatuksen tai kouluterveydenhuollon suosituksesta. Mikäli olet huolissasi lapsesi puheen kehityksestä, ota asia puheeksi esimerkiksi neuvolassa tai varhaiskasvatuksessa

Mikäli suosittelevana tahona toimii varhaiskasvatus, voi huoltaja ottaa yhteyttä sähköisen yhteydenottolomakkeen tai neuvolan kautta. Suositeltavaa on, että varhaiskasvatus täyttää Varhaiskasvatuksen havaintoja puheterapeutille -lomakkeen. Lomakkeen voi palauttaa puheterapiapalveluihin esimerkiksi postitse tai huoltajien kautta.

Puheterapeutti on yhteydessä lapsen huoltajaan tarjotakseen seuraavaa vapaata aikaa. Yhteydenotto muissa puheterapian asioissa tapahtuu sähköisellä yhteydenottolomakkeella.

Varattu aika tulee perua viimeistään edellisenä päivänä klo 15 mennessä. Varatun ajan peruutuksen voit jättää sähköisellä lomakkeella tai soittamalla ajanvarauksen yhteydessä saamaasi puheterapeutin numeroon.

Palvelun toteuttaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 8.8.2023