suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kainuun hyvinvointialue

Psykologipalvelut

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Psykologit toimivat eri erityisaloilla osana moniammatillisia työryhmiä sekä sosiaalipalveluiden että terveyspalveluiden alueilla. Keskeisiä psykologien työtehtäviä ovat psykologisten arviointien ja tutkimusten tekeminen, psykologisten hoitojen ja kuntoutuksen antaminen, konsultaatiot ja psykologisen tietämyksen tuominen asiakkaiden hoitoa ja kuntoutusta suunnitteleviin työryhmiin.

Psykologit voi ...

Toimi näin

Lapset ja lapsiperheet hakeutua palveluiden piiriin neuvolan kautta tai omalla yhteydenotolla koulupsykologipalveluihin tai perheneuvolaan.

Nuoret voivat hakeutua palveluiden piiriin omalla yhteydenotolla toisen asteen opiskelijahuollon nuorisopsykologeihin tai nuorisopsykiatrian poliklinikalle.

Aikuiset voivat hakeutua palveluiden piiriin omalla yhteydenotolla kuntien mielenterveys- ja päihdeyksiköihin.

Tausta ja lainsäädäntö

Psykologi auttaa ongelmatilanteissa. Ongelmat voivat liittyä elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, perheeseen, työhön, työttömyyteen tai opiskeluun, elämänhallintaan, terveyteen, jaksamiseen tai muihin huolenaiheisiin. Psykologipalveluita tarjotaan lapsille, nuorille ja kaikenikäisille aikuisille. Palveluihin hakeudutaan sosiaali- ja terveyskeskuksen kautta.

Keskustelu psykologin kanssa auttaa jäsentämään ongelmia ja löytämään voimia elää eteenpäin. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa psykologi ohjaa jatkotutkimuksiin ja lääkärin hoitoon.

Palvelun toteuttaa

Kainuun hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kainuun hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kainuun hyvinvointialue
Päivitetty: 7.3.2023