suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Porin Teatteri

  • Palvelu
  • Pori
  • Julkinen palvelu

Porin Teatteri on ammattiteatteri, jonka laaja tuotanto sisältää muun muassa musikaaleja, draamaa ja lastennäytelmiä. Porin Teatterin taustaorganisaationa toimii Porin Teatterisäätiö. Teatteritalon omistaa Porin Teatteritalo Oy. Teatteritalo on vuokrattavissa erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

Porin Teatteri muodostettiin vuonna 1931, kun Porin Näyttämö ja Porin Työväen Teatteri yhdistettiin. Teatteritalo sen sijaan on jo vuodelta 1884, josta lähtien se on toiminut suomenkielisen ammattiteatterin suojana. Suomalainen Teatteri eli nykyinen Suomen Kansallisteatteri aloitti toimintansa Porissa syksyllä 1872. Kieliriitojen sävyttämä ilmapiiri Helsingissä sai Kaarlo Bergbomin tuomaan teatterinsa rauhallisemmalle maaperälle. Suomalainen Teatteri viipyi Porissa kaikkiaan seitsemän viikkoa, jona aikana se esitti Hotelli Otavan teatterisalissa koko repertuaarinsa. Tästä katsotaan suomenkielisen ammattiteatterin alkaneen.

Porin teatteritalo edustaa uusrenessanssista tyylisuuntaa. Se sijaitsee Porissa Raatihuoneenpuiston (ent. Nikolaintorin) vieressä aivan Hotelli Otavan naapurissa. Porin Teatterin uudempi laajennusosa on vuodelta 1974 ja siinä toimii teatterin tuotantotilat sekä pieni näyttämö. Vuosien 2014-2017 aikana teatteritalossa ja sen laajennusosassa on suoritettu mittava peruskorjaus.

Teatterin pienen näyttämön katsomossa on tilaa 110 hengelle ja suurella näyttämöllä on katsojapaikkoja 304. Teatterin ravintola palvelee yleisöä molempien näyttämöiden yhteydessä esitysten aikana ja tarvittaessa myös tilausravintolana. Teatteri tekee yleisötyötä järjestämällä ryhmille teatterikierroksia, joita voi varata teatterin toimistosta.

Toimi näin

Porin Teatterin lippukassasta voi ostaa Porin Teatterin lippuja. Myös Lippu.fi myy Porin Teatterin lippuja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorin kaupunki
Palvelusta vastaaPorin kaupunki
Alue Pori
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 11.11.2020