suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Peseytymispalvelu

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Peseytymispalvelu on kotihoidon tukipalvelu. Tukipalveluiden tarkoituksena on, että voit suoriutua jokapäiväiseen elämääsi kuuluvista toiminnoista mahdollisimman itsenäisesti ja saada hyvinvointia tuottavaa sisältöä elämääsi.

Toimi näin

Pirkanmaan Kotitori on yleinen ohjaus- ja neuvontapiste ikääntyneille, vammaisille henkilöille sekä mielenterveys- ja päihdeasioissa tukea tarvitseville ja heidän läheisilleen. Mikäli tilanteesi tarvitsee tarkempaa palvelutarpeen arviointia, sinut ohjataan asiakasohjaukseen.

Ensivaiheen neuvontaa saat myös kaikilta Pirkanmaan lähitoreilta.

Asiakasohjaaja selvittää yhdessä sinun ja tarvittaessa läheistesi kanssa tilannettasi ja tuen tarvetta sekä neuvoo ja ohjaa sinut oikean palvelun piiriin. Sinulle kerrotaan palveluiden saannin kriteereistä ja hinnoista. Neuvonta on sinulle maksutonta.

Jos olet jo palveluiden piirissä, voit olla yhteydessä suoraan oman alueesi asiakasohjaukseen tai omaan kotihoitoyksikköösi.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit saada peseytymispalvelua, jos et pysty peseytymään säännöllisesti itse tai omaisesi avustamana, tai peseytymistilat kotonasi ovat puutteelliset tai turvattomat. Peseytyminen järjestetään kerran viikossa kodin ulkopuolella. Sinulle järjestetään tarvittaessa kuljetus peseytymispalveluun ja takaisin kotiin erillistä maksua vastaan.

Peseytymispalvelua kodin ulkopuolella voidaan myöntää sinulle erityisillä perusteilla määräaikaisena tukipalveluna.

Peseytymispalvelu voidaan myöntää, mikäli

  • kotisi pesu- ja/tai saunatilat ovat puutteelliset tai vaaralliset
  • kotona peseytyminen ei onnistu avustajankaan turvin
  • palvelua tarvitaan omaisesi jaksamisen tukemiseksi

Pirkanmaan hyvinvointialueella tukipalveluiden myöntämisen edellytyksenä on, että ammattilainen on arvioinut palveluntarpeesi yhteistyössä sinun ja tarvittaessa omaistesi, läheistesi tai sinulle määrätyn edunvalvojan kanssa. Palveluntarpeesi arviointi perustuu RAI-arviointijärjestelmän avulla saataviin mittarituloksiin. RAI (Resident Assessment Instrument) on standardoitu tiedonkeruun ja havainnoinnin välineistö.

Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa ikäihmisten palveluihin liittyen, ota ensisijaisesti yhteyttä Pirkanmaan Kotitoriin puhelimitse, sähköpostitse tai chat-palvelussa.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 31.8.2023