suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylöjärven kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Ylöjärvi
  • Julkinen palvelu

Ylöjärven kaupungissa on 10 peruskoulua.

Alakoulut (vuosiluokat 1-6): Mutalan koulu, Siivikkalan koulu, Takamaan koulu ja Vahannan koulu.

Yhtenäiskoulut (vuosiluokat 1-9): Kauraslammen koulu, Kurun Yhtenäiskoulu, Metsäkylän Yhtenäiskoulu, Viljakkalan Yhtenäiskoulu, Vuorentaustan koulu ja Ylöjärven Yhtenäiskoulu.

Ylöjärvellä annetaan Vuorentaustan koulussa musiikkipainotteista opetusta ja Kauraslammen koulussa (alaluokilla) kielirikasteista opetusta. Vuorentaustan koulun alaisuudessa toimii myös lisäopetus, jossa opetus annetaan koulutuskeskus Valossa. Kauraslammen koulussa toimii joustavan perusopetuksen luokka.

Erityisopetuksen alueelliset luokat toimivat tällä hetkellä Vuorentaustan koulussa (Nivel-luokka Soppeenharjun toimipisteessä), Ylöjärven Yhtenäiskoulussa (kehitysvammaisten opetus sekä 1.8.2017 alkaen luokat 1-5) ja Kauraslammen koulussa (1.8.2017 alkaen luokat 6-9).

Toimi näin

Jos muutat Ylöjärvelle ja tarvitset peruskoulusta koulupaikkaa, ota yhteyttä joko lähimmän koulun rehtoriin tai koulutoimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlöjärven kaupunki
Palvelusta vastaaYlöjärven kaupunki
Alue Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylöjärven kaupunki
Päivitetty: 1.11.2021