suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylivieskan kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Ylivieska
  • Julkinen palvelu

Perusopetuksen tavoitteena on tarjota oppilaille hyvät opiskeluvalmiudet, monipuolinen yleissivistys sekä jatko-opintokelpoisuus.

Ylivieskassa toimii yhdeksän alakoulua, yhtenäiskoulu sekä yläkoulu. Kaikilla alakouluilla järjestetään opetusta 1.–6.luokkalaisille lapsille ja suurimmassa osassa kouluista on myös esiopetusta. Katajan koulussa järjestetään myös luokkamuotoista erityisopetusta luokill ...

Toimi näin

Lapsi ilmoitetaan perusopetukseen sinä vuonna kun hän täyttää seitsemän (7) vuotta. Tulevat ekaluokkalaiset ilmoitetaan kouluun sähköisesti Wilmassa helmikuussa. Koulutoimisto lähettää koteihin ilmoittautumisohjeet kirjeitse tammi-helmikuun vaihteessa. Tulevien ekaluokkalaisten kouluuntutustumispäivä järjestetään vuosittain toukokuussa.

Mikäli muutatte kesken lukuvuoden Ylivieskaan, lapsi ilmoitetaan kouluun ottamalla yhteyttä koulutoimistoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Ylivieskan kaupunki

Palvelusta vastaa

Ylivieskan kaupunki
Tekstistä vastaa: Ylivieskan kaupunki
Päivitetty: 5.9.2023