suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Virolahden kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Virolahden kunnassa on kolme perusopetusta antavaa koulua. Virojoen ja Klamilan kouluissa ovat vuosiluokat 1-6 ja Virolahden yläkoulussa vuosiluokat 7-9.

Miehikkälän kunnassa on kolme perusopetusta antavaa koulua. Kirkonkylän ja Suur-Miehikkälän kouluissa ovat vuosiluokat 1-6 ja Miehikkälän koulussa vuosiluokat 7-9.

Sivistystoimi ottaa keväisin uudet oppilaat 1. luokalle kouluihin. Oppilaat kutsutaan tutustumaan lähikouluunsa tutustumispäivänä.

Toimi näin

Sivistystoimisto lähettää oppilaalle Oppilaaksi ottaminen -lomakkeen. Oppilaan huoltaja täyttää lomakkeen ja palauttaa sen sivistystoimistoon.

Koulun alettua syksyllä, koulusihteeri antaa huoltajille Wilma-tunnukset. Wilma on yhteyskanava koulun ja kodin välillä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVirolahden kunta
Palvelusta vastaaVirolahden kunta
Alue Miehikkälä, Virolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Virolahden kunta
Päivitetty: 4.3.2021