suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Virolahden kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Virolahden kunnassa on kolme perusopetusta antavaa koulua. Virojoen ja Klamilan kouluissa ovat vuosiluokat 1-6 ja Virolahden yläkoulussa vuosiluokat 7-9.

Miehikkälän kunnassa on kolme perusopetusta antavaa koulua. Kirkonkylän ja Suur-Miehikkälän kouluissa ovat vuosiluokat 1-6 ja Miehikkälän koulussa vuosiluokat 7-9.

Sivistystoimi ottaa keväisin uudet oppilaat 1. luokalle kouluihin. Oppilaat kutsutaan tutustumaan lähikouluunsa tutustumispäivänä.

Toimi näin

Koulutoimisto lähettää oppilaalle postitse ohjeet kouluun ilmoittautumisesta. Oppilaan huoltaja täyttää lomakkeet ensisijaisesti sähköisesti. Halutessaan voi täyttää paperiset ilmoittautumislomakkeet ja palauttaa ne koulutoimistoon. Paperisia lomakkeita saa koulutoimistosta tai ne voi tulostaa netistä.

Koulun alettua syksyllä, koulusihteeri antaa huoltajille Wilma-tunnukset. Wilma on yhteyskanava koulun ja kodin välillä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVirolahden kunta
Palvelusta vastaaVirolahden kunta
Alue Miehikkälä, Virolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Virolahden kunta
Päivitetty: 28.3.2022