suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vieremän kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Vieremä
  • Julkinen palvelu

Perusopetus antaa mahdollisuuden monipuoliseen kasvuun, oppimiseen ja terveen itsetunnon kehittymiseen. Perusopetuksessa tuetaan jokaisen oppilaan kielellistä ja kulttuurista identiteettiä sekä äidinkielen kehitystä. Tavoitteena on myös herättää halu elinikäiseen oppimiseen ja antaa kaikille sama jatko-opintokelpoisuus toisen asteen koulutukseen. Vieremällä perusopetusta tarjotaan Kirkonkylän koululla, Pohjoisella koululla, Itäisellä koululla sekä Eteläisellä koululla.

Toimi näin

Vieremän kirkonkylällä toimii yhteinen keskuskoulu, jossa samassa rakennuksessa toimii ala - ja yläkoulu, että lukio.

Keskuskoulun lisäksi Vieremän alueella on kolme pienempää kyläkoulua. Kyläkoulut sijaitsevat Salahmilla (Pohjoinen koulu), Valkeisilla (Eteläinen koulu) ja Pyöreellä (Itäinen koulu). Kyläkouluilla alueiden lapset pääsevät käymään lähikoulua koko alakoulun ajan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVieremän kunta
Palvelusta vastaaVieremän kunta
Alue Vieremä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vieremän kunta
Päivitetty: 30.1.2020