suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Perusopetus Vantaalla

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

9-vuotisessa peruskoulussa saa yleissivistävän pohjakoulutuksen. Kaikkien Suomessa asuvien 7 vuotta täyttäneiden lasten on käytävä koulua tai suoritettava muutoin peruskoulun oppimäärä.

Vantaalla on yhtenäisiä peruskouluja, ala- ja yläkouluja sekä yläkouluja, joissa on alakoulun luokkia. Alakouluissa voi olla 1.-6. luokat tai 1.-4. luokat. Kaikille lapsille on koulupaikka omassa lähikoulussa.

Vantaalla toimii kaupungin omien peruskoulujen rinnalla Steiner-koulu.

Toimi näin

Vantaa-infon yleisneuvonta - Sähköposti: vantaa-info@vantaa.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 25.1.2022