suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Perusopetus on maksuton. Opetuksen lisäksi oppikirjat ja muu oppimateriaalit sekä työvälineet ja aineet ovat maksuttomia. Oppilaalla on myös oikeus saada jokaisena koulun työpäivänä maksuton, täysipainoinen ateria sekä tietyin edellytyksin maksuton koulukuljetus. Oppilaalla on myös oikeus saada maksutta opetukseen osallistumisen edellyttämä oppilashuolto.

Vaasassa perusopetusta annetaan pääosin kaupungin ylläpitämissä peruskouluissa. Kaupunki tuottaa koulutuspalveluja noin 5800:lle peruskoulun oppilaalle, joista noin 1300 käy ruotsinkielistä koulua.

Vaasan kaupungissa on 14 suomenkielistä ja viisi ruotsinkielistä peruskoulua, joissa järjestetään perusopetusta. Lisäksi kaupungissa toimii valtion ylläpitämä Vasa Övningsskola sekä yksityiset Vaasan kristillinen koulu ja Vaasan Rudolf Steiner-koulu.

Toimi näin

Koulutulokkaat ilmoitetaan perusopetukseen Wilman kautta sinä vuonna, kun lapsi täyttää seitsemän vuotta. Ohjeet ilmoittautumista varten lähetetään koteihin tammikuun alussa.

Vaasaan muuttavat oppivelvollisuusikäiset lapset ilmoitetaan perusopetuksen hallintoon hallintosihteerille (suomenkieliset oppilasasiat) tai hallintosihteerille (ruotsinkieliset oppilasasiat).

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaVaasan kaupunki
Alue Vaasa
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 17.5.2021