suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Toholammin kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Toholampi
  • Julkinen palvelu

Perusopetus aloitetaan 7-vuotiaana ja kestää yhdeksän vuotta. Kunnassa toimii neljä 1-6 -vuosiluokkien koulua ja yksi 7-9 -vuosiluokkien koulua (yläkoulu).

Toimi näin

Kun Toholammilla esikoulun käynyt lapsi siirtyy perusopetukseen, huoltajien ei tarvitse erikseen hakea oppilaspaikkaa. Kunta tekee päätöksen oppilaan lähikoulusta. Lähikoulu määräytyy oppilaan asuinosoitteen mukaan.

Jos haluatte lapsenne muuhun kuin lähikouluun tai olette muuttamassa Toholammille ja perheessänne on kouluikäisiä lapsia, olkaa yhteydessä sivistystoimistoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Toholammin kunta

Palvelusta vastaa

Toholammin kunta
Tekstistä vastaa: Toholammin kunta
Päivitetty: 4.1.2023