suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tervon kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Tervo
  • Julkinen palvelu

Tervon kunnassa perusopetusta järjestää Tervon yhtenäiskoulu vuosiluokilla 1-9. Myös esiopetus järjestetään perusopetuksen yhteydessä. Koulussamme on yhdysluokat vuosiluokilla 1-6. Yläluokilla 7-9 opetus järjestetään ikäkausittain.

Toimi näin

Hakeutuminen perusopetukseen tapahtuu ottamalla yhteys rehtoriin tai koulusihteeriin. Perusopetuksen 1. -vuosiluokalle ilmoittautuminen erillisellä lomakkeella, joka lähetetään postitse kaikille kunnassa kirjoilla olevilla samana vuonna 7 -vuotta täyttäneiden lasten huoltajille.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTervon kunta
Palvelusta vastaaTervon kunta
Alue Tervo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tervon kunta
Päivitetty: 1.9.2020