suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Taivalkosken kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Taivalkoski
  • Julkinen palvelu

Kirkonkylän peruskoulun yläkoulu on lähikoulu kaikille kunnan yläkoululaisille. 0-6 -luokkalaisten opetusta järjestetään sekä Hutun koulussa että kirkonkylän alakoululla. Luokkamuotoista pienryhmäerityisopetusta erityisen tuen oppilaille annetaan ainoastaan kirkonkylän peruskoululla.

Hutun kouluun otetaan oppilaita Jokijärventien suunnalta Itä-Taivalkoskelta asuinpaikasta riippuen. Koulupiirin ra ...

Toimi näin

Ilmoita lapsesi kouluun lähikoulun koulusihteerille tai rehtori/apulaisrehtorille/koulun johtajalle. Mikäli lapsi on käynyt esikoulun Taivalkosken kunnassa, Hutussa tai kirkonkylällä, tieto tulevista oppilaista siirtyy sovittujen käytänteiden mukaisesti vastaanottavalle koululle ja erillistä ilmoitusta peruskoulun aloittamisesta ei tarvitse tehdä.

Muuttaessasi Taivalkoskelle peruskouluikäisen lapsen kanssa, ota pikimmiten yhteyttä lähimpään kouluun em. kanavia käyttäen. Näin varmistamme yhdessä sujuvan kouluvaihdon lapsellesi.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Taivalkosken kunta

Palvelusta vastaa

Taivalkosken kunta
Tekstistä vastaa: Taivalkosken kunta
Päivitetty: 24.11.2020