suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siuntion kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Siuntio
  • Julkinen palvelu

Siuntion kunta tarjoaa asukkailleen laadukkaita ja monipuolisia koulupalveluja kahdessa peruskoulussa. Suomenkielistä opetusta järjestetään Aleksis Kiven (1-9 lk) koulussa sekä ruotsinkielistä opetusta Sjundeå svenska skolanissa (1-6 lk). Kaikissa kouluissa järjestetään erityisen tuen tarpeessa oleville oppilaille opetusta pienryhmässä. Ruotsinkieliset oppilaat jatkavat yläkouluopiskelua joko Kirkkonummella (Winellska skola) tai Lohjalla (Källhagens skola Virkkalassa).

Toimi näin

Jotta voit ilmoittaa lapsesi esi- ja perusopetukseen on huoltajalla oltava voimassa olevat sähköiset Wilma-tunnukset.

Kenelle ja millä ehdoin

Sivistyslautakunta on kokouksessaan 13.6.2018 § 64 hyväksynyt Siuntion kunnan esi- ja perusopetuksen oppilaaksiottoperiaatteet. Siuntion kunnassa ilmoittaudutaan esiopetukseen ja perusopetukseen sähköisesti Wilman kautta. Esiopetukseen ja kouluun ilmoittautuminen tapahtuu helmikuussa. Kuntaan muuttavia pyydämme olemaan yhteydessä sivistystoimistoon, jotta saatte wilma-tunnukset ilmoittautumista varten.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiuntion kunta
Palvelusta vastaaSiuntion kunta
Alue Siuntio
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Siuntion kunta
Päivitetty: 7.9.2021